ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΦΡΕΣΚΙΑ «ΑΝΑΦΟΡΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ»…

Μικροί ντετέκτιβ εν δράση…

Είχε περάσει σχεδόν ένα τρίμηνο και είχα αρχίσει να ανησυχώ… Ούτε μια καταγγελία, ούτε μια αναφορά… Ούτε μια αγωγή, ένας αφορισμός έστω… Αναρωτήθηκα αν το προσωπικό του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων βαρέθηκε τον μάταιο αυτό αγώνα και σίγησε…

Κι όμως. Το Παρατηρητήριο είναι από εκείνες τις περιπτώσεις που όσο χαμηλά και να πέσει, όσο και να τσαλακωθεί, ξανασηκώνεται και «ξανά προς τη δόξα τραβά»… Έτσι, είδα –σχεδόν ανακουφισμένος που δεν χάθηκε το αντικείμενο πολλών αναρτήσεων και πηγή άφθονου γέλιου–, την ολόφρεσκη, ολοκαίνουργια «Αναφορά-Καταγγελία» του Τόλη προς τις αρμόδιες για την περιβαλλοντική και τεχνική αδειοδότηση της Ελληνικός Χρυσός, ΔΙΠΑ και ΔΜΕΒΟ, καθώς και στις Επιθεωρήσεις Μεταλλείων και Περιβάλλοντος Β. Ελλάδας.

Πραγματικά οι άνθρωποι εκεί θα πρέπει να έχουν βγάλει καινούργιο συκώτι από τα γέλια…. Ξέρετε τι υποστηρίζει στην «Αναφορά-καταγγελία» ο Τόλης; Ανακάλυψε, λέει, πως η εταιρεία προβαίνει σε  «μη αδειοδοτημένη και μη επιτρεπόμενη προσωρινή απόθεση επικινδύνων αποβλήτων και άλλες ενέργειες που δεν καλύπτονται από την περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου, ενώ ενδέχεται να προκαλούν επιβάρυνση του περιβάλλοντος και κίνδυνο για την υγεία εργαζομένων και κατοίκων». Και τώρα αρχίζει το καλό! Ξέρετε πως τα ανακάλυψαν όλα αυτά τα λαγωνικά του Παρατηρητηρίου; Κρατηθείτε: Από το δελτίο τύπου της ίδια της Eldorado Gold με ημερομηνία 25.10.2018, όπου περιγράφονται τα οικονομικά και λειτουργικά αποτελέσματα 3ου τριμήνου και αναφέρονται προβλήματα στην παραγωγική διαδικασία του μεταλλείου Ολυμπιάδας τα οποία επηρέασαν τις ανακτήσεις μετάλλων και την εμπορευσιμότητα των παραγόμενων συμπυκνωμάτων….

Φοβερό! Δεν έχω τι να πω… Έχω μείνει άναυδος και σκέφτομαι πως υπάρχουν δύο περιπτώσεις: Πρώτη περίπτωση η παγκόσμια πρωτοτυπία μια εταιρεία σε δελτίο τύπου να περιγράφει λεπτομερώς και να διαφημίζει τις περιβαλλοντικές της παραβάσεις (!!!)

Δεύτερη περίπτωση κάποιοι να είναι τόσο πωρωμένοι, εμμονικοί και παρωπιδικοί ώστε να πιστεύουν πως έπιασαν την εταιρεία στα πράσα μέσα από δημοσιευμένα δελτία τύπου (!!!)

Η επιλογή δική σας Διαλέξτε και πάρτε….