Ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ «ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ»… ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ

Η παρουσία αδέσποτων ζώων και τα προβλήματα που συνεπάγεται για την ασφάλεια των πολιτών, τη δημόσια υγεία, αλλά και τις συνθήκες διαβίωσης των ίδιων των ζώων, συνεχίζει να είναι ένα μείζον πρόβλημα για τους πολίτες του Δήμου Αριστοτέλη.  Η Δημοτική Αρχή να εξακολουθεί να σφυρίζει αδιάφορη ακόμη και μετά από έγγραφο 37 αγανακτισμένων δημοτών στο οποίο διαμαρτύρονται και καταγγέλλουν αυτή την κατάσταση(Δείτε πιο κάτω το έγγραφο) η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορη και με τον ίδιο τον Δήμαρχο να προτείνει ως λύση την υιοθεσία των ζώων,από τους ίδιους τους πολίτες  χωρίς ο ίδιος να κάνει καμία ενέργεια.

Ακολουθεί η ανάρτηση που έκανε στο facebook  ένας πολίτης του Δήμου Αριστοτέλη για το θέμα των αδέσποτων ζώων:

Καθίσαμε σε ψαροταβέρνα και μαζί μας ολόκληρη η τετράποδη φιλική παρέα που μας υποδέχθηκε. Αργότερα, στην ελκυστική ορεινή πλατεία, κάποιοι άλλοι αδέσποτοι φίλοι περιφέρονται και ενυδατώνονται στη γνώριμη δροσερή πηγή.

Το ψυχικό βάρος ανήκει σε αυτούς που τα οδηγούν στην αποπομπή. Στην Ορθοδοξία, η έναρξη της Καινής Διαθήκης συνοδεύεται από την ιερή εικόνα με τα ζώα. Η κοσμική κοινωνία έχει θεσπίσει τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων (1978), που επιβάλει: «Ο άνθρωπος οφείλει να σέβεται τη ζωή κάθε ζώου».

Κάποιος να το πει για μια ακόμη φορά στους υπεύθυνους για τα αδέσποτα των Δήμων

Το έγγραφο  των 37 αγανακτισμένων δημοτών:

[ΠΗΓΗ: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com/, 21/11/2018]