Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΟΛΑ…

Εκτός από τον Φάμελλο, από το «Κόκκινο» παρήλασε και ο Γιάννης Ράπτης, γιατρός στο Κοινωνικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης, ο οποίος ξέρει πως οι εκρήξεις από την επιφανειακή εξόρυξη στις Σκουριές θα εκτινάσσουν περίπου 1.000 τόνους την ώρα σκόνης και άλλων υλικών σε ύψος ενός χιλιομέτρου στην ατμόσφαιρα!!!

Με αφορμή την επιστολή που έστειλαν στο ο αρμόδιο υπουργείο γιατροί και πολίτες που δραστηριοποιούνται στο Κοινωνικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης, μας διαφώτισε στο ότι η μεταλλευτική δραστηριότητα της ElDorado Gold στη Χαλκιδική θα είναι καταστροφική για την υγεία και για τη ζωή των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Επανέλαβε την μπουρδολογία του Παρατηρητηρίου περί αρσενικού, αμιάντου, και χαλαζία, και παίζοντας πολύ έξυπνα το παιχνίδι, αράδιασε τις επιπτώσεις που έχουν αυτά τα τρία στοιχεία στην υγεία, γεγονός που κανείς δεν αμφισβητεί…. Αυτό που δεν μας είπε είναι γιατί αυτά τα στοιχεία θα φτάνουν στην ατμόσφαιρα και μάλιστα σε όλη την Μακεδονία!!! Μόνο τα άκυρα επιχειρήματα του Παρατηρητηρίου αράδιασε περί μικροσωματιδίων και μάλιστα –ως άλλος Μπένος– μίλησε και για «πολύ θανατηφόρο καρκίνο στους πνεύμονες» (sic)… Αν αυτή η έκφραση δεν είναι εφεύρημα του δημοσιογράφου θα παρακαλούσα τον γιατρό να μας εξηγήσει την διαφορά του «λίγο θανατηφόρου» και του «πολύ θανατηφόρου»…

Επίσης ο κ. Ράπτης μεταξύ άλλων τόνισε ότι «η εταιρία δείχνει ψευδή στοιχεία για τις μετρήσεις», οπότε δεν μένει παρά να περιμένουμε το εξώδικο από την εταιρεία (;)