ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ: ΛΟΓΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥΣ

Επειδή τον τελευταίο καιρό αυξάνονται και πληθύνονται οι επαγγελματίες περιβαλλοντικά ευαίσθητοι, πολλοί εκ των οποίων ιδιαίτερα όψιμα, όπως κάτι περίεργοι τύποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και μεγαλόσχημους ανήσυχους για τη σεισμική δραστηριότητα, αποφασίσαμε να τους απευθύνουμε ένα ερώτημα.

Οι μεν πρώτοι δεν ασχολούνται με το αν οι περιοχές τους π.χ. κάνουν… πρωταθλητισμό σε «σπορ» όπως η φοροδιαφυγή, ενώ οι δεύτεροι τη δραστηριότητα του Εγκέλαδου τη συνδέουν αυθαίρετα για την επιστημονική τους ιδιότητα με τις εξορύξεις υδρογονανθράκων (εξαιρείται ενδεχομένως το fracking).

Θα θέλαμε λοιπόν να τους απευθύνουμε ένα απλό ερώτημα, με αφορμή όσα τραγικά καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στην Ινδονησία, λόγω των τρομακτικών σεισμών που χτυπούν περιοχές της χώρας.

Ένα ερώτημα που πιστεύουμε ότι θα κάνει την ελληνική κοινωνία να υποψιαστεί λιγάκι το ευρύτερο παιχνίδι γύρω από το ζήτημα αυτό και τα μεγάλα συμφέροντα που διακυβεύονται, οπότε είναι λογικό να επιχειρούν να προασπίσουν κεκτημένα.

Λοιπόν αγαπητοί… Μήπως προβλημάτισε κανέναν σεισμολόγο ή οικολόγο, εάν φυσικά το γνωρίζουν, αλλιώς ας το πληροφορηθούν από εμάς, ότι στην Ινδονησία λειτουργούν περίπου 450 πλατφόρμες εξόρυξης υδρογονανθράκων, οι οποίες εκτέθηκαν τόσο στον τρομακτικό σεισμό των 7,5 Ρίχτερ και το τσουνάμι που προκάλεσαν πάνω από 1.200 νεκρούς;

Μήπως όποιος τόσο αυθαίρετα χρησιμοποιούν τα γνωστά – πλην όμως έωλα – επιχειρήματα, θα όφειλε να προβληματιστεί για ποιον λόγο δεν ακούστηκε το παραμικρό να συνέβη σε αυτή την υποδομή των υπεράκτιων πλατφορμών εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου;

Τέτοια δεδομένα μας κάνουν να βλέπουμε εξαιρετικά καχύποπτα τα κίνητρα της «αντιπολίτευσης των υδρογονανθράκων» και αναγκαζόμαστε να παρέμβουμε δημοσιογραφικά.

[Φωτό: Ινδονησία: Πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου. Μια από τις 450 που δραστηριοποιούνται εδώ και δεκαετίες στην περιοχή.]

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.com, από defence-point.gr, 3/10/2018]