ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΚΑΙ Η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

«Καλώς τους οικολόγους» οι οποίοι πλέον με απόλυτα οργανωμένο τρόπο, έχοντας προφανώς εξασφαλίσει και τη χρηματοδότηση που συνεπάγεται μια καμπάνια σαν αυτή που ξεκινούν, διακηρύττουν τον στόχο τους να μη γίνει καμία απολύτως εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ελλάδα.

Ανακηρύσσονται από μόνοι τους σε… πανεπιστήμονες και αποφαίνονται αδιαφορώντας για την επιστημονική γνώση των ειδικών του χώρου, ότι ποτέ στην ιστορία της η Ελλάδα δεν θα διακυβεύσει τόσο πολλά για να κερδίσει τόσα λίγα (ο ορισμός του «ό,τι να ‘ναι» και τους παραδίδουμε στην κρίση της ελληνικής κοινωνίας) και προαναγγέλλουν μια άνευ προηγουμένου ψυχολογική επιχείρηση κατατρομοκράτησης των Ελλήνων πολιτών.

Οι αναγνώστες μας μυαλό διαθέτουν για να σκεφτούν από μόνοι τους, συνεπικουρούμενοι από κατά καιρούς δημοσιεύματα του DP, ποιοι έχουν συμφέρον να σταματήσουν την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας, με πρόσχημα τις περιβαλλοντικές ευαισθησίες.

Έχει καταντήσει τρομερά κουραστικό, αλλά κάθε φορά που πάει να ξεκινήσει μια δραστηριότητα δυνητικά επικερδής, από λίγο ως θεαματικά, κάποιοι πετάγονται ως… από μηχανής Θεοί και προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλοι εμείς είμαστε περιβαλλοντικά… ασυνείδητοι και μόνο αυτοί είναι υπεύθυνοι και ευαίσθητοι.

Όλος ο υπόλοιπος κόσμος που προχωρά και αξιοποιεί τα αποθέματά του προς όφελος των κοινωνιών και των γενιών που ακολουθούν είναι ΜΑΛΑΚΕΣ (παρακαλούμε να μας συγχωρήσουν οι αναγνώστες μας συνειδητά επιλέξαμε έναν τέτοιον υβριστικό χαρακτηρισμό, αλλά δεν βρίσκαμε άλλον καταλληλότερο) και αυτοί είναι οι κάτοχοι της απόλυτης αλήθειας.

Υποστηρίζουν κατά συνέπεια, ότι είναι για παράδειγμα πιο… ευαίσθητοι από τους Νορβηγούς στα περιβαλλοντικά θέματα. Επειδή αυτό το «αστείο» έχει χοντρύνει πολύ κι επειδή πλέον η εθνοσωτήριος κυβέρνηση συμπεριφέρεται περίεργα οφείλαμε να τα γράψουμε.

Το «περίεργα» ασφαλώς και δεν αφορά τον Γιώργο Σταθάκη που μέχρι στιγμής καταβάλει σημαντικές προσπάθειες και να προχωρήσει η αξιοποίηση των υδρογονανθράκων και να προστατευθεί το περιβάλλον με τον ίδιο και αυστηρότερο τρόπο σε σχέση με τα διεθνή στάνταρ.

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα όμως, έκρινε ότι πρέπει σε σχετικό πόστο να τοποθετήσει εκπρόσωπο τέτοιων περιβαλλοντικών οργανώσεων που όμως πολιτικά εκπροσωπούνται και εκπροσωπούν ποσοστό σημαντικά μικρότερο του 1% του εκλογικού σώματος με βάση τις τελευταίες εκλογές.

Ας προσέξουν λιγάκι, διότι ενώ έχουν την ευκαιρία να αφήσουν μια σημαντική παρακαταθήκη, θα τινάξουν στον αέρα την προσπάθεια, για να προσεταιριστούν εκ νέου μέρος της «παραδοσιακής» εκλογικής της πελατείας.

Ας τελειώσει επιτέλους στην Ελλάδα αυτό το ιδιότυπο λόμπινγκ που στρέφεται με κυνισμό, για τους λόγους που οι… «λομπίστες» γνωρίζουν, σε βάρος των συμφερόντων των Ελλήνων που διέρχονται μια από τις πιο δύσκολες φάσεις της Ιστορίας τους.

Η φτώχεια έχει φέρει μείωση των γεννήσεων και τα δημογραφικά δεδομένα έχουν γίνει πλέον εφιαλτικά. Προϋπόθεση αντιστροφής της τάσεις αυτής που σκοτώνει ένα έθνος, είναι η ανάταξη της οικονομίας. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει ακολουθώντας όσα περιφρόνησαν σοβαρότατες χώρες της υφηλίου και προχώρησαν με τις εξορύξεις.

Κατά συνέπεια, καταληκτικά ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ με τους πιο σκληρούς όρους που έχουν υιοθετηθεί από γνήσια ευαίσθητες χώρες όπως η Νορβηγία, φίλη χώρα με τρομερή εμπειρία, η οποία θα μπορούσε να συμβουλεύει – και το κάνει σε μεγάλο βαθμό – την Ελλάδα. ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ και την ανεύθυνη κατατρομοκράτηση της ελληνικής κοινωνίας.

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.com/, από defence-point.gr, 5/10/2018]