ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΛΙΑΝΟΣ: ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ (ΚΑΙ) ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

10.119 ακίνητα, συνολικού εμβαδού 511.357.451 τ.μ. γης και 22.601 τ.μ. δομημένης επιφάνειας ξεπουλιούνται στο Υπερταμείο υπό τον έλεγχο των Δανειστών , ως εγγύηση για την αποπληρωμή των δανείων που έχει συνάψει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Κυριολεκτικά η υποχώρηση αυτή αποτελεί μία από τις πιο μαύρες σελίδες της διακυβέρνησης του τόπου από τους εθνολαϊκιστές. Όχι απλά δεν έσκισαν το μνημόνιο ,αλλά επέβαλαν ένα τρίτο , αχρείαστο και φυσικά το επαχθέστερο όλων μνημόνιο, το οποίο θα ακολουθεί τη χώρα ως το 2060. Συνέπεια αυτού του τρίτου προγράμματος το οποίο κρίθηκε απαραίτητο λόγω του εκτροχιασμού της οικονομίας το πρώτο καταστροφικό εξάμηνο της συγκυβέρνησης , είναι να ζητήσουν οι εταίροι μας μια υποθήκη, μια εγγύηση ότι το νέο αυτό δάνειο θα αποπληρωθεί. Για να επιτευχθεί αυτό η Ελληνική Κυβέρνηση μετέφερε στο Υπερταμείο τη διαχείριση του συνόλου της Ελληνικής περιουσίας. Η ελληνική δημόσια περιουσία θα αποτελεί την εγγύηση του κράτους ότι θα πληρώνει τις υποχρεώσεις της. Σε αδρές γραμμές αν το ελληνικό κράτος δεν καταφέρει να αποπληρώσει τις μελλοντικές δόσεις του δανείου , θα μπορεί το Υπερταμείο να εκποιεί και να ρευστοποιεί ακίνητα που ανήκουν σε αυτό για να καλύπτονται οι δόσεις. Και αυτό θα ισχύει για 99 χρόνια.

Αυτό δεν είναι συνηθισμένο στην παγκόσμια οικονομική ιστορία μεταξύ Κρατών σε περίοδο ειρήνης. Το πέτυχε όμως αυτή η κυβέρνηση η οποία στις αρχές του 2015 ανέκοψε την ανοδική πορεία της Χώρας που εξέρχονταν από τα προγράμματα βοήθειας, για να φτιάξει το δικό της καταστροφικό αφήγημα, στερώντας από τη Χώρα 4 χρόνια ανάπτυξης . Η οικονομία της Χώρας βούλιαξε από τις επιλογές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και γι αυτό οι δανειστές απαίτησαν το σύνολο της ελληνικής δημόσιας ιδιοκτησίας για να εξασφαλίσουν τα δανεικά τους.

Είναι χρήσιμο να σημειωθεί ότι τη σύσταση του Υπερταμείου τη ζήτησαν οι δανειστές και από τον Γιώργο Παπανδρεόυ και από το Λουκά Παπαδήμο και από τον Αντώνη Σαμαρά. Ουδείς εκ των τριών μνημονιακών Πρωθυπουργών διανοήθηκε να υποχωρήσει σε αυτή την ακραία απαίτηση των εταίρων μας. Οι μόνοι που παρέδωσαν εξ ολοκλήρου το σύνολο της δημόσιας περιουσίας ήταν οι «αντιστασιακοί», «αντιμνημονιακοί» και «πατριώτες», Τσίπρας και Καμμένος.

Στα ακίνητα που παραδίδονται βρίσκονται μνημεία πολιτισμού , αρχαιολογικοί χώροι , νοσοκομεία, δημόσια κτήρια – σύμβολα που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες και σημεία αναφοράς της ιστορίας μας και του ελληνικού πολιτισμού.

Κυριολεκτικά δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο. Ίσως γιατί ήρθαν ως σωτήρες.

Από τη λαίλαπα δεν γλίτωσε ούτε η Χαλκιδική. 56 ακίνητα φεύγουν από την ιδιοκτησία του Δημοσίου και περνούν στην ιδιοκτησία του Υπερταμείου. Οι αριθμοί κτηματολογίου που δημοσιεύτηκαν στο σχετικό ΦΕΚ της Κυβέρνησης αποδεικνύουν ότι αυτά βρίσκονται σε Σιθωνία και Πολύγυρο. Ακίνητα που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν στο όνομα της ανάπτυξης και της προόδου της εθνικής και τοπικής οικονομίας. Καμία περιγραφή για το είδος , τη θέση και την έκταση των ακινήτων για να αποφευχθούν οι αντιδράσεις. Τις επόμενες ημέρες θα αποκαλυφτεί για ποια ακίνητα πρόκειται και ποια είναι η θέση τους και η αξία τους.

[ΠΗΓΗ: http://aetoshal.blogspot.com, 29/9/2018]