ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΟΣΟΙ «ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ»;

«Δεκάδες “απουσίες” αποδεικνύουν όχι απλώς την υποκρισία αλλά τη μηχανή που είχε στηθεί, για να προκαλέσει κοινωνική αναστάτωση»

Πού πήγαν τόσοι «αγωνιστές»; Αν δεν ήταν το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, που αντιμετωπίσθηκε όπως αρμόζει στις παραδόσεις του αυταρχισμού με δακρυγόνα σε γέρους και παιδάκια, αυτή η ΔΕΘ θα ερχόταν από τον παλιό καιρό. Τότε που ενδιέφερε τι γίνεται μέσα από τα τουρνικέ και όχι στους γύρω δρόμους. Εννοείται ότι η καθιερωμένη πορεία των συνδικάτων καταχρηστικά θεωρείται «κινητοποίηση». Συνδικαλιστικός τουρισμός είναι που κορυφώνεται με διασπορά στα ουζερί του κέντρου και απαξιώθηκε ήδη από τον καιρό που το εργατικό κίνημα διεκδικούσε σύνταξη με είκοοι χρόνια δουλειάς στις μητέρες με ανήλικο και προσλήψεις στον κρατικό ΟΤΕ.

Γενικώς έχουν εξαφανιστεί τα «κινήματα». Πού είναι ο καλός κόομος που κάθε τόσο πορευόταν με μαύρα μπλουζάκια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης διαμαρτυρόμενος για την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική; Οι δολοφονικές επιθέσεις στους εργαζόμενους της εταιρείας, για τις οποίες οι «αγωνιστές» παριστάνουν τους ανήξερους μόλις τους καλέσει ο εισαγγελέας; Υπάρχουν ακόμη τα «αρχέγονα δάση» ή τα ισοπέδωσαν οι αποικιοκράτες Καναδοί; Τι λένε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Χαλκιδική, που έκαναν καριέρα διχάζοντας τις τοπικές κοινωνίες και υποδαυλίζοντας τα χαζοσυμφέροντα; Γιατί, εξ όσων είναι γνωστό, οι εργασίες επανήλθαν σε πλήρη ρυθμό, όσο τυχόν ρυπαινόταν χθες ο κόλπος της Ιερισσού ρυπαίνεται και σήμερα και η εταιρεία ζητά αποζημίωση 750 εκατομμύρια από το δημόσιο, γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΑ δεν εφάρμοζε τις αποφάσεις του ΣτΕ. Υπάρχει γι’ αυτό μια καλή λέξη στην καθομιλουμένη, αλλά ας την αποφύγουμε…

Να ήταν μόνο αυτοί; Πού βρίσκονται εκείνοι που σήκωναν τις μπάρες στα διόδια τώρα που προστέθηκαν νέα στην «Εγνατία» και ακριβαίνουν τα παλιά; Τα καλά παιδιά που μπούκαραν στα λεωφορεία και κατέστρεφαν τα ακυρωτικά μηχανήματα; Οι δάσκαλοι που έβγαιναν στις τηλεοράσεις περίλυποι για τους μαθητές τους που λιποθυμούν στο σχολείο; Οι σοσιαλμιντιάδες που μετρούσαν αυτοκτονίες; Η ΟΛΜΕ που κάθε χρόνο τέτοιον καιρό έκανε απεργία για τα κενά στα σχολεία; Έγιναν προσλήψεις και δεν το πήραμε χαμπάρι; Οι «ευαίσθητοι» που αγανακτούσαν με την Αμυγδαλέζα και τώρα καταπίνουν αμάσητη τη Μόρια;

Δεκάδες τέτοιες «απουσίες» αποδεικνύουν όχι απλώς την υποκρισία αλλά τη μηχανή που είχε στηθεί για να προκαλέσει κοινωνική αναστάτωση, να τη μεγεθύνει και εντέλει να φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και τους πρωταγωνιστές σε θέσεις μετακλητών. Και μην έχετε αμφιβολία. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ βρεθεί στην αντιπολίτευση, οι ίδιοι άνθρωποι θα αρχίσουν το ίδιο βιολί. Χωρίς ντροπή. Και, κυρίως, χωρίς αξιοπρέπεια.

[ΠΗΓΗ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, του Μάκη Βοϊτσίδη, 23/9/2018]