Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΗΤΑ ΣΤΗ ΝΙΚΗΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Ολοκληρώθηκε το διήμερο εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Αγίου Νικήτα του Γότθου, τη μνήμη του οποίου η Εκκλησία μας τιμά στις 15 Σεπτεμβρίου, ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής.

Την παραμονή της γιορτής πραγματοποιήθηκε η περιφορά της Ιερής Εικόνας με τη συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Σιθωνίας. Στη συνέχεια, στον ομώνυμο ιστορικό Ιερό Ναό του χωριού τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, παρουσία πλήθους πιστών.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Σιθωνίας Ιωάννης Τζίτζιος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νικήτης Τριαντάφυλλος Γιοβανέκος, οι αντιδήμαρχοι Νίκος Χριστοδούλου και Δημήτρης Δημητρός, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλικράτης Αρσένης κ.ά, σύμφωνα με πληροφορίες του halkidikifocus.gr.

Ανήμερα της γιορτής, το πρόγραμμα περιελάμβανε τον Όρθρο και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ενώ στις 11.00 το πρωί του Σαββάτου εμφανίστηκαν τα παιδικά χορευτικά τμήματα της Εκπολιτιστικής Εταιρείας Νέων Νικήτης «Ο Σίθων» και στις 11.30 προσφέρθηκε το Παραδοσιακό Κουρμπάνι.

Τη διοργάνωση ανέλαβε ο Σύλλογος παραδοσιακού οικισμού Νικήτης και ο Σύλλογος Γυναικών Νικήτης, με την υποστήριξη του Δήμου Σιθωνίας. Φωτογραφία από το halkidikigr.blogspot.com.

[ΠΗΓΗ: http://aetoshal.blogspot.com/, 15/9/2018]