ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Περιλαμβάνονται οι επαρχιακές οδοί Πολυγύρου-Ιερισσού και Ιερισσού-Ουρανούπολης.

Σε εργασίες για τη βελτίωση του οδικού δικτύου της Χαλκιδικής, συνολικού μήκους άνω των πεντακοσίων χιλιομέτρων, προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δεδομένου ότι το εν λόγω δίκτυο δέχεται μεγάλη επιβάρυνση, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της τουριστικής κίνησης. Σύμφωνα με τον περιφερειακό σύμβουλο Χαλκιδικής, Δημήτρη Τζηρίτη, αυτό το δίκτυο κατασκευάστηκε τον περασμένο αιώνα και πέραν κάποιων περιορισμένων αποκαταστάσεων, δεν έχουν γίνει εκτεταμένες συντηρήσεις, λόγω έλλειψης κονδυλίων.

Η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε σήμερα τη συγκρότηση της επιτροπής διαγωνισμού ανάθεσης του έργου, ενώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Περιφέρειας, αυτό έχει χρονικό ορίζοντα υλοποίησης τα δύο χρόνια.

Ειδικότερα, εργασίες θα πραγματοποιηθούν σε τμήματα της επαρχιακής οδού Κασσάνδρας και Σιθωνίας, καθώς και των επαρχιακών οδών Πολυγύρου-Ιερισσού και Ιερισσού-Ουρανούπολης.

«Πρόκειται, ουσιαστικά, για όλα τα οδικά κυκλώματα της Χαλκιδικής, εκτός από το τμήμα Θεσσαλονίκη-Μουδανιά» εξήγησε ο κ. Τζηρίτης, στο περιθώριο της συνεδρίασης στην Περιφέρεια.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 4.950.000 ευρώ.

[ΠΗΓΗ: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com/, 5/9/2018]