ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ;

Πολιτικός ή θρησκευτικός; Θρησκευτικός ή πολιτικός γάμος;  Σε παλαιότερο άρθρο μας  έχουμε υποστηρίξει πως ο,τι είδους γάμο και να διαλέξετε το πόσο θα σας κοστίσει εξαρτάται και από εσάς τους ίδιους, το budget που διαθέτετε και τον αριθμό των καλεσμένων σας.  Τελευταία όμως παρατηρείται η τάση ολοένα και περισσότερα ζευγάρια να καταφεύγουν στην λύση του πολιτικού γάμου με την “εντύπωση” ότι είναι πιο οικονομικός. Αυτό αποτελεί λογική απόρροια της οικονομικής κρίσης και της λιτότητας . 

Πόσο όμως τελικά κοστίζει ένας πολιτικός γάμος; 

Το κόστος ενός πολιτικού γάμου τυπικά είναι γύρω στα 15 με 18 ευρώ όσο και το παράβολο που επιβάλλει ο νόμος. Μετά από αυτή μας την απορία είπαμε να κάνουμε μια μικρή έρευνα στον Δήμο Αριστοτέλη. 

Ακόμη και μέσα στον ίδιο τον Δήμο παρατηρείται διαφοροποίηση του κόστους.  Αυτό που συναντήσαμε στο Δήμο Αριστοτέλη  είναι από τα ανεξήγητα. Στο Δημαρχείο της Αρναίας εκτός από τα δικαιολογητικά, φωτοτυπίες ταυτότητας, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και άλλα χαρτιά που χρειάζεται θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να πληρώσουν το παράβολο των 15 Ευρώ και 100 Ευρώ για την τέλεση του γάμου σε περίπτωση που ο γάμος γίνει στο Δημοτικό κατάστημα.

Ενώ στην Μεγάλη Παναγία και την Ιερισσό οι ενδιαφερόμενοι εκτός απο την αίτηση, το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης κάποια άλλα χαρτιά  και το παράβολο των 15 Ευρώ  οι ενδιαφερόμενοι δεν χρειάζεται να πληρώσουν κάποιο άλλο ποσό.

Τελικά σ΄ αυτό το Δήμο δεν ξέρουν τι τους γίνεται…

[ΠΗΓΗ: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com, 10/9/2018]