ΑΜΜΟΥΛΙΑΝΗ: ΛΟΥΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ

Η τεχνητή προκυμαία που τοποθετήθηκε φέτος στην παραλία των Αλυκών στην Αμμουλιανή πέρα από νέους επισκέπτες στην πιο περιζήτητη παραλία του νησιού έφερε και προβλήματα τα οποία ευτυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουν σταθεί μοιραία.

Πολλοί ξένοι τουρίστες χωρίς την απαραίτητη ναυτική παιδεία και γνώση νοικιάζουν σκάφη και επιχειρώντας να φτάσουν σ’ αυτή την υπέροχη παραλία των Αλυκών καταστρατηγούν, ως φαίνεται, κάθε κανόνα ναυσιπλοΐας, θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο την δική τους ζωή, αλλά και την ζωή άλλων λουόμενων ακόμη και των ναυαγοσωστών της παραλίας!

Όπως μας πληροφόρησαν φίλοι του blog, την περασμένη Παρασκευή, 3 ενοικιαζόμενα σκάφη με ξένους χειριστές και επιβαίνοντες αψήφησαν το φυσικό όριο που θέτουν οι πορτοκαλί σημαδούρες, που έχουν τοποθετηθεί σε απόσταση 100 μέτρων από την ακτή και απαγορεύουν την όποια προσέγγιση σε ταχύπλοα, επιχείρησαν να αγκυροβολήσουν στην τεχνητή προκυμαία χωρίς να μειώσουν την ταχύτητα των σκαφών τους.

Για καλή τύχη όλων των λουόμενων, αλλά και των επιβαινόντων των σκαφών οι δυο ναυαγοσώστες που διαθέτει η ακτή βούτηξαν μέσα στην θάλασσα και έστησαν ένα ανθρώπινο τείχος πριν την προκυμαία για να μην πέσουν με δύναμη τα σκάφη επάνω της!

Οι 2 ναυαγοσώστες ευτυχώς δεν έπαθαν τίποτα, ωστόσο αυτή η πράξη αυτοθυσίας, ίσως δεν θα ήταν απαραίτητη, αν ήταν πιο συχνές οι παρουσίες του λιμενικού στην περιοχή ή αν είχαν τοποθετηθεί πορτοκαλί σημαδούρες με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργούν ένα διάδρομο προσέγγισης ή αγκυροβόλησης προς την προκυμαία.

Πληροφορίες του blog αναφέρουν πως από την αρχή της σεζόν, το πρόβλημα είχε επισημανθεί στις αρμόδιες αρχές, χωρίς όμως αυτές να δείξουν κάποια ανταπόκριση.

Ευτυχώς, μέχρι σήμερα αυτή η παράλειψη δεν στάθηκε μοιραία, αν και πριν λίγες μέρες είχαμε το ατύχημα που συνέβη στην παραλία της Μεγάλης Άμμου, με ένα ταχύπλοο, το οποίο κάποια στιγμή βρέθηκε ακυβέρνητο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός από τους δυο Βούλγαρους επιβαίνοντες τους. Το άλλο άτομο που επέβαινε στο σκάφος βρέθηκε με μεγάλη ποσότητα αλκοόλ στο αίμα του…

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.com, 3/9/2018]