ΤΟΠΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΔΥΣΟΣΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΟΛΟΒΑΚΤΗΡΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ…

Το “παρατηρητήριο…” εξετέλεσε την αποστολή του. Μέσω ενσωμάτωσης ενός ακόμη “ουδέτερου” φερεφώνου συκοφάντησε για πολλοστή φορά το Στρατώνι, τους κατοίκους, τους επαγγελματίες του.

Το μείζον όμως ζήτημα πλέον δεν είναι τι κάνει το “παρατηρητήριο…”, αλλά τι κάνουν οι θεσμικοί φορείς της Χαλκιδικής για να προστατέψουν τον οικισμό και τους κατοίκους του από τους συκοφάντες του.

Η ανοχή και η σιωπή τους απέναντι σ’ αυτή την πολυετή εκστρατεία λάσπης είναι κυριολεκτικά σκανδαλώδης, σε βαθμό που εύλογα αναρωτιέται κάποιος, αν το Στρατώνι παραμένει κομμάτι του δήμου Αριστοτέλη και της περιφερειακής ενότητας Χαλκιδικής, ή έχει τεθεί εκτός!!!

Που είναι ο κ. Ζουμπάς, ο κ. Γιώργος και οι λοιποί φορείς να ορθώσουν μια ασπίδα προστασίας απέναντι σ΄όλους αυτούς που ζουν στην κυριολεξία από τον επιχειρούμενο οικονομικό και κοινωνικό αφανισμό του ιστορικού και παραγωγικού Στρατωνίου;

Γιατί και παραγωγικό; Γιατί οι κάτοικοι του, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων των Μαδεμοχωρίων με την 12μηνη εργασία τους εντός στα μεταλλεία ή σε δορυφορικές επιχειρήσεις κοντά σ’ αυτά προσφέρουν φόρους και εισφορές όλο το έτος στα κρατικά ταμεία. Και αυτοί λοιπόν οι Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες αναμένουν μια ελάχιστη ανταποδοτικότητα από εκείνους τους αιρετούς που επέλεξαν ή εκλέχτηκαν από άλλους.

Να τους προστατεύουν δηλαδή από τέτοιου τύπου αθλιότητες και να μην σιωπούν εκκωφαντικά όπως μας έχουν συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια.

Την ίδια σιωπή τήρησαν μπροστά στην σκανδαλώδη πολιτική αρπαγή της γαλάζιας σημαίας του Στρατωνίου, όπως επίσης και στην περίπτωση του “στρατηγικού συμβούλου” Καρανίκα με την συκοφαντική όσο και παραπλανητική ανάρτηση του στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, όταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado Gold George Burns ανακοίνωνε την αναστολή εργασιών της εταιρείας, εξαιτίας της παρελκυστικής τακτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση με την έγκριση αδειών ρουτίνας της επένδυσης.

Την ίδια στιγμή όμως οι ίδιοι φορείς τηρούν την ίδια, ίσως και ακόμη μεγαλύτερη σιωπή για την δυσοσμία που έχει πνίξει το τελευταίο χρονικό διάστημα τους κατοίκους της Ιερισσού, (πρόβλημα στον βιολογικό καθαρισμό;;;) ή για τις υψηλές συγκεντρώσεις σε κολοβακτηρίδια και εντερόκοκκους που έδειξαν πρόσφατες μετρήσεις της περιφέρειας σε παραλία του δήμου σε σχέση με προηγούμενους μήνες.

Μην περιμένετε από εμάς να σας πούμε ποια είναι αυτή η παραλία, γιατί εμείς δεν θέλουμε να προξενήσουμε κακό σε επαγγελματίες και ανησυχία σε επισκέπτες της περιοχής. Το θέμα όμως δεν είμαστε εμείς, αλλά τα δυο μέτρα και δυο σταθμά των επίσημων φορέων της Χαλκιδικής.

Η ανοχή και η αδιαφορία τους απέναντι στον ανηλεή συκοφαντικό πόλεμο που δέχεται το Στρατώνι από οικοπεδοφάγους που παριστάνουν τους οικολόγους δεν έχει παγκόσμιο προηγούμενο.

Επιτέλους, όμως. Το Στρατώνι και οι κάτοικοι του δεν είναι σάκος του μπόξ για να συμπεριφέρονται κάποιοι τυχάρπαστοι κατ’ αυτόν τον ανεκδιήγητο τρόπο. Ως “μάρτυρες” ή “ομολογητές” μιας αλήθειας, που υπάρχει ΜΟΝΟ στα τοξικά μυαλά όλων αυτών που διχάζουν εδώ και δεκαετίες της τοπική κοινωνία.

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.com/, 24/8/2018]