ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ: ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΡΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ

Οι φωτογραφίες από την παιδική χαρά του Παλαιοχωρίου, αν μη τι άλλο προκαλούν προβληματισμό, αν όχι αποστροφή,  σ’ έναν απλό θεατή. Πόσο μάλλον σε γονείς και παιδιά.

Κάθε σημείο της είναι και μια μικρή ή μεγάλη παγίδα κινδύνου για όλα τα παιδιά που σε μέρες θερινών διακοπών λατρεύουν να χαίρονται και να απολαμβάνουν τα παιχνίδια τους σε ανοικτούς δημοτικούς χώρους, που επικρατούν όμως η καθαριότητα και η ασφάλεια.

Πώς να παίξουν όμως τα παιδιά σε μια παιδική χαράμ που η δημοτική αρχή (άγνωστο γιατί) την έχει αφήσει να θυμίζει ζούγκλα από τα άκοπα χόρτα, ενώ όλα τα σημεία της (κούνιες, τραμπάλα, κιόσκι, τσουλήθρα) βρίσκονται σε κατάσταση διάλυσης, κάνοντας έναν υπεύθυνο γονιό να μην σκέφτεται καν να επιτρέψει στο παιδί του να την επισκεφτεί.

Αλήθεια, οι δημοτικοί άρχοντες μας που πάντοτε προτάσσουν την κοινωνική και περιβαλλοντική ευαισθησία τους θα επέτρεπαν στα παιδιά, στα εγγόνια ή στα ανίψια τους να παίξουν σε μια τόσο επικίνδυνη παιδική χαρά;

Είναι σίγουρο πως όχι. Τότε γιατί αφήνουν τα παιδιά συνδημοτών τους να φλερτάρουν με τον κίνδυνο και άλλες καταστάσεις που με μια σχετική διαχείριση συντήρησης και καθαριότητας από μέρους της δημοτικής αρχής δεν θα υπήρχε κανένας λόγος να συζητάμε τέτοια αρνητικά ζητήματα; Οι εικόνες αυτές μαρτυρούν ξεκάθαρη εγκατάλειψη και αδιαφορία.

Ευχόμαστε πολύ γρήγορα να παρθούν οι σχετικές αποφάσεις που θα αλλάξουν προς το καλύτερο τις εικόνες που ακολουθούν στην ανάρτηση μας.

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.com/, 8/8/2018]