ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΟΥ ΜΕ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ

[Μετά την κατεδάφιση μιας μάντρας στη Χαλκιδική την περασμένη εβδομάδα (φωτό), το επικοινωνιακό σόου μεταφέρθηκε στην Αττική]

Επικοινωνιακά τρικ από την κυβέρνηση που κατόπιν εορτής βάζει μπρος τις μπουλντόζες για να γκρεμίσει αυθαίρετα

Κορυφώνονται το επικοινωνιακό σόου και n υποκρισία της κυβέρνησης με την άναρχη δόμηση και τα αυθαίρετα αφού την ίδια ώρα που η μαύρη λίστα των νεκρών από την ανείπωτη τραγωδία στο Μάτι μεγαλώνει το Μαξίμου στήνει σχέδια εντυπωσιασμού με τις μπουλντόζες να πιάνουν δουλειά από σήμερα κιόλας. Νωρίς το πρωί αναμένεται να αρχίσουν οι πρώτες κατεδαφίσεις αυθαιρέτων που έχουν κριθεί επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από τους αρμόδιους υπουργούς.

Η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα άρχισε να εφαρμόζει τα μέτρα για την ενίσχυση των πληγέντων και των οικογενειών τους και συνεχίζει με τις ριζικές όπως τις χαρακτηρίζει αλλαγές τόσο στην Πολιτική Προστασία όσο και στον οικιστικό τομέα. Σε αυτό το κλίμα προωθεί τις κατεδαφίσεις με διαδικασίες εξπρές.

Σήμερα αναμένεται να θυροκολληθούν οι πρώτες κατεδαφίσεις στην Αττική. Οι κατεδαφίσεις θα γίνουν στη Μάνδρα (27), στον Σαρωνικό, στην Ανάβυσσο και το Πόρτο Ράφτη (21), και σε Καπανδρίτι, Λαύριο, Πεντέλη (13).

Τάχιστα

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι διαβεβαιώνουν ότι η διαδικασία των κατεδαφίσεων παράνομων κτισμάτων αφορά 200 έως 300 αυθαίρετα κτίσματα και θα συνεχιστεί τάχιστα το επόμενο διάστημα χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποιο σαφές χρονοδιάγραμμα. Οι ίδιοι διατρανώνουν ότι συνολικά θα γίνουν 3.200(!) κατεδαφίσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η σχετική τροπολογία της τελευταίας στιγμής που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα αναφέρει πως επιτρέπεται η κατεδάφιση αυθαιρέτων σε περιπτώσεις περιφράξεων σε ζώνη πλάτους 500 μέτρων από το όριο αιγιαλού που εμποδίζουν την ακώλυτη πρόσβαση στην ακτή, σε δασικές εκτάσεις που καταστράφηκαν λόγω πυρκαγιάς και έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες, σε περιοχές που περιλαμβάνονται σε ρέματα και βρίσκονται σε Ζώνη Δυνητικού Κινδύνου και, τέλος, ετοιμόρροπων οικοδομών.

Η δαπάνη από τις κατεδαφίσεις θα φτάσει στο 1.000.000 ευρώ για φέτος και στα 5.000.000 σε ετήσια βάση. Να σημειωθεί ότι κατά την πράξη κατεδάφισης είναι δυνατή η άσκηση αίτησης ακύρωσης στο ΣτΕ

 

[ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 6/8/2018]