ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ «ΟΜΠΡΕΛΑ ΟΜΠΡΕΛΑ»

Τις… παραλίες, τα μπιτς μπαρ και τα ξενοδοχεία «έπιασαν» οι αστυνομικοί της Χαλκιδικής! Όχι, δεν πηγαίνουν εκεί για να κάνουν μπάνιο, αλλά για να ενημερώσουν τους χιλιάδες τουρίστες, Έλληνες αλλά και ξένους, για τα μέτρα προφύλαξης που πρέπει να παίρνουν στις διακοπές τους, ώστε να μην πέσουν θύματα κλοπής.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί έχουν μαζί τους φυλλάδια, τα οποία έχουν τυπωθεί σε επτά διαφορετικές γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά, ρωσικά, σέρβικά, ρουμάνικα και βουλγάρικα), που περιέχουν απλές συμβουλές και τα διανέμουν στους τουρίστες.

«Δεν περιμένουμε τους τουρίστες να έρθουν σε μας. Πηγαίνουμε εμείς σε αυτούς, στις παραλίες και σε όλα τα πολυσύχναστα σημεία της Χαλκιδικής» λέει στη «δημοκρατία» ο αστυνόμος Β\ προϊστάμενος του γραφείου ενημέρωσης δημοσιογράφων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, Πέτρος Τάνος, που, όπως περιγράφει, οι τουρίστες, Έλληνες αλλά και ξένοι, βλέπουν έκπληκτοι τους αστυνομικούς στις παραλίες και, όταν μιλάνε μαζί τους λαμβάνοντας συμβουλές, ενθουσιάζονται.

Συμβουλές ασφαλείας

Η συγκεκριμένη ενημερωτική δράση γίνεται από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Χαλκιδικής, που σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Χαλκιδικής δημιούργησε και εκτύπωσε το ειδικό ενημερωτικό φυλλάδιο με τις συμβουλές ασφάλειας. Περιλαμβάνει χρήσιμες και στοχευμένες συμβουλές για το πώς οι τουρίστες να μην πέφτουν θύματα κλοπής όταν βρίσκονται στην παραλία, κατά τη διαμονή τους, αλλά και κατά τις μετακινήσεις τους.

Οι αστυνομικοί ενημέρωναν έναν-έναν τους λουόμενους Η προσπάθεια, που είναι σε εξέλιξη, ξεκίνησε στις αρχές του καλοκαιριού. Γίνεται καθώς υπάρχουν καταγεγραμμένα κρούσματα κλοπών στις παραλίες από τους λεγόμενους… κλέφτες της ξαπλώστρας, οπότε επισημαίνεται στους τουρίστες να μην αφήνουν τα προσωπικά τους αντικείμενα αφύλακτα. Επίσης, έχουν παρατηρηθεί αρκετές διαρρήξεις σε χώρους διαμονής, ως επί το πλείστον από ανοιχτά παράθυρα, οπότε δίνονται οι σχετικές οδηγίες, «θέλουμε να προλάβουμε αρνητικές καταστάσεις, που μπορεί να χαλάσουν τις διακοπές των τουριστών. Επιλέξαμε να τυπώσουμε το φυλλάδιο σε επτά γλώσσες, ώστε ο καθένας να μπορεί να το διαβάζει στη δική του γλώσσα και να παίρνει όλες τις απαραίτητες οδηγίες προφύλαξης, με στόχο την πρόληψη και τη μείωση της εγκληματικότητας» καταλήγει ο κ. Τάνος.

 

[ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, της Ντόνιας Κανιτσάκη, 3/8/2018]