ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ… ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ!!!

Αλιεύσαμε επιστολή αναγνώστη στο μπλογκ olahalkidiki.blogspot.com:

«Ονομάζομαι Δ Γ… και είμαι δημότης του Δήμου Αριστοτέλη τα τελευταία χρόνια, μιας και μένω στο Στρατώνι Χαλκιδικής. Όταν ήρθα στην περιοχή, από την τοπική αρχή ενημερώθηκα πως θα πρέπει να αγοράσω πράσινο προσωπικό κάδο για τα οικιακά απορρίμματα.

Στο παρελθόν διέμενα στη Νομό Πρεβέζης και για 10 χρόνια στην πόλη των Σερρών αλλά έχω επισκεφθεί και άλλους νομούς στην περιφέρεια. Μόνο στο δήμο Αριστοτέλη συνάντησα την πολιτική του ατομικού κάδου. Είχα την εντύπωση πως με την πληρωμή των δημοτικών τελών, πληρώνω το μερίδιο μου στην περισυλλογή των απορριμμάτων από τους δημόσιους μεταλλικούς κάδους ή “κάδους μηχανικής αποκομιδής” όπως νομίζω λέγονται. Συνημμένα σας στέλνω φωτογραφίες όπου φαίνεται ο κάδος που πλήρωσα στην κατάσταση που έχει έρθει από τους υπαλλήλους του δήμου κατά την περισυλλογή και εκκένωσή του.

Η προσωπική μου γνώμη είναι πως κι εγώ την ίδια και χειρότερη συμπεριφορά θα είχα, αν θα έπρεπε κάθε φορά να ανεβοκατεβαίνω έξω από κάθε σπίτι και κάθε 5 μέτρα για να αδειάζω έναν έναν τους κάδους!

Ο προσωπικός πλέον κάδος οικιακών απορριμμάτων έχει αχρηστευθεί και είναι ακατάλληλος για χρήση, όχι ωστόσο από δική μου υπαιτιότητα.

Το κύριο πρόβλημα ωστόσο είναι η έλλειψη μελέτης από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, με σκοπό την προμήθεια και τοποθέτηση δημόσιων μεταλλικών κάδων ανά περιοχή ή τετράγωνο, για την αποτελεσματικότερη συγκομιδή των απορριμμάτων. Προτείνω λοιπόν τη διεκπεραίωση μελέτης για την τοποθέτηση δημόσιων κάδων ώστε να απλουστευτεί η συλλογή από το φορτηγό του δήμου αλλά και η εξάλειψη προβλημάτων με τους ατομικούς κάδους».

[ΠΗΓΗ: http://olahalkidiki.blogspot.com/, 29/8/2018]