ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ

Σήμερα, σας παρουσιάζουμε ακόμα μια προσωπική μαρτυρία, σε συνέχεια των αποκαλύψεων του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, αλλά πολύ πιο αξιόπιστη και βεβαίως πιο έγκυρη.

Προέρχεται από έναν αναγνώστη μας, ο οποίος δεν είναι ούτε υπέρμαχος της μεταλλευτικής αλλά ούτε antigold, ούτε αριστερός αλλά ούτε δεξιός, ούτε κάτοικος της περιοχής αλλά ούτε κάτοικος άλλης περιοχής, ούτε ψηλός αλλά ούτε κοντός, ούτε άνδρας αλλά ούτε γυναίκα, ούτε ηλίθιος αλλά ούτε βλάξ, ούτε βαλτός αλλά ούτε… άβαλτος….

Σας μεταφέρουμε την εμπειρία του ακριβώς όπως μας την περιέγραψε, με τα δικά του λόγια…

«Είχα πάει για μπάνιο στην συγκεκριμένη παραλία το 1937 χωρίς να γνωρίζω το παραμικρό για την περιοχή. Είχα δει και μια γαλάζια σημαία υψωμένη, αλλά δεν ήξερα τι ήταν. Η βουτιά στη θάλασσα θα μου μείνει αξέχαστη για τα φάρμακα που πήρα και τις αλοιφές που έβαζα στο σώμα μου τις επόμενες ημέρες λόγω των εξανθημάτων που είχα εμφανίσει. Σταδιακά, άρχισα να βγάζω λέπια και να παίρνω ένα γκριζοκίτρινο χρώμα, ενώ σε λίγες εβδομάδες μέλη του σώματός μου άρχισαν να μαραίνονται και να αποκόπτονται. Δάκτυλα, αυτιά, πέος, μύτη, με εγκατέλειψαν το ένα μετά το άλλο και οι γιατροί δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα. Οπότε πήγα σε μάγισσες σε χαρτορίχτρες να μου πουν τι συμβαίνει και έμαθα με τρόμο πως για όλα τα δεινά μου έφταιγαν τα μεταλλεία – και ο Πάχτας. Μου είπαν πως σε καμιά 70 χρόνια εδώ θα γινόταν της Σκουριάς, και γι’ αυτό και τα νερά άρχισαν να σκουριάζουν και με κόλλησαν σκωρίωση. Μετά από χρόνια ταλαιπωρίας και αφού σταμάτησα να κάνω μπάνιο στο Στρατώνι, τα δάκτυλά μου, η μύτη μου, τα αυτιά μου ξαναφύτρωσαν –δόξα σοι ο Θεός–, περιμένω ακόμη το πέος, που θα πάει, θα φυτρώσει κι αυτό… Γι’ αυτό σας λέω, μακριά από το Στρατώνι, καταραμένο μέρος… Ένα φίλος που δεν με άκουσε του έπεσαν και τα δύο πόδια, ενώ ενός άλλου του έπεσε το κεφάλι και περιμένει τώρα να του ξαναφυτρώσει… Φτου, φτου, μακριά…»

Μετά από αυτή τη συγκλονιστική μαρτυρία είμαστε σίγουροι πως πειστήκατε κι εσείς πόσο κακό κάνουν τα μεταλλεία στον τόπο.

Υ.Γ. Στο επόμενο τεύχος άλλη μια συγκλονιστική μαρτυρία: «Έκανα μπάνιο στο Στρατώνι και έμεινα έγκυος»! Του αναγνώστη μας Γεώργιου Τραμπάκουλα….