ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ

Παρότι αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία, ο Π. Σκουρλέτης επιχείρησε να μείνει εκτός κάδρου ώστε να χρεωθούν την αποτυχία οι συναρμόδιοι Ν. Τόσκας και Ρ. Δούρου.

Για να μην αδικούμε κανέναν, αυτή η κυβέρνηση μπορεί να διεκδικήσει το παγκόσμιο ρεκόρ ίων πιο -ας το πούμε ευγενικά «αλλοπρόσαλλων» δηλώσεων… Από τις τάξεις της πέρασαν αστέρες και αστέρες του «επαναστατικού» εν Ελλάδι κινήματος οι οποίοι δεν κατάφεραν, πάνω στον κυβερνητικό τους οίστρο, να ελέγξουν τις δηλώσεις τους ή τη στοιχειώδη συνάφεια τους με την πολιτική συνέπεια και την ηθική υπόσταση.

Μέσα σ’ αυτόν τον πραγματικά σκληρό ανταγωνισμό ασυναρτησιών παντός είδους, η δήλωση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς σε Μάτι – Ραφήνα κι ενώ δεκάδες συμπολίτες μας καίγονταν ζωντανοί (όπως δυστυχώς αποκαλύφθηκε) διεκδικεί επάξια το πρωτείο της πιο… σοκαριστικής! Ο κύριος Σκουρλέτης με την παγκοσμίως εγνωσμένη θεωρητική του κατάρτιση και επαναστατική συγκρότηση δήλωσε δημοσίως τις υποψίες του για δόλιες εμπρηστικές ενέργειες που υποκρύπτουν πολιτικά κίνητρα… Ευχήθηκε με νόημα «να μην πρόκειται για προεκλογικού τόπου πυρκαγιές»! Τι επιχείρησε να κάνει ο αριστερός υπουργός; Να αποποιηθεί τις ευθύνες του -ως αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία- και να χρεώσει τα άσχημα, που χωρίς αμφιβολία γνώριζε αφού είχε μεταβεί στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος και είδε το αλαλούμ που επικρατούσε, στους υπόλοιπους κυβερνητικούς υπευθύνους: Στον Νίκο Τόσκα, στη Ρένα Δούρου και άλλους, οι οποίοι φυσικά και έχουν τεράστιες ευθύνες και αυτοί.

Φιλοδοξίες

Ο Πάνος Σκουρλέτης για όσους έχουν συνεργαστεί ή έχουν συνυπάρξει κομματικά μαζί του είναι ένας άνθρωπος πολύ φιλόδοξος, που πάντα είχε προτεραιότητα του την πολιτική του σταδιοδρομία. Είναι επίσης ένας άνθρωπος που συχνά χάνει τον έλεγχο. Αποδέκτες των εκρήξεών ίου έχουν γίνει σύντροφοί του στον άλλοτε ΣΥΝ και σημερινό ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη των υπουργείων όπου έχει θητεύσει, αλλά και αρκετοί πολιτικοί αντίπαλοι του κυβερνητικού κόμματος. Άλλωστε, από αυτές τις… εκρήξεις έγινε γνωστός στη δημόσια σφαίρα! Ως εκπρόσωπος Τόπου όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντιπολίτευση, επιτέθηκε με χυδαίο τρόπο στη Φώφη Γεννήματα, την οποία κατηγόρησε όχι «δεν νοιάζεται για τους καρκινοπαθείς που δεν μπορούν να αγοράσουν ία φάρμακά τους», στον Αντώνη Σαμαρά με προσβλητικές αναφορές για τους νεκρούς γονείς του, αλλά και στην οικογένεια του Ευάγγελου Βενιζέλου… υπογείως και παρασκηνιακά, διοχετεύοντας στα ΜΜΕ δήθεν πληροφορίες για συμμετοχή της στη λίστα Λαγκάρντ. Ο Πάνος Σκουρλέτης επίσης επιθυμεί να διαδεχθεί τον Αλέξη Τσίπρα στην αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ – όσο αστείο κι αν ακούγεται! Έχει έρθει αρκετές φορές σε σύγκρουση με τον πρωθυπουργό, μία εκ των οποίων και όταν διεκδικούσε το υπουργείο που κατέχει σήμερα. Δεν του άρεσαν τα προηγούμενα που είχε, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εργασίας, καθώς θεωρούσε ότι του άξιζε μεγαλύτερη προβολή στην κυβέρνηση. Αφού θυμίσουμε ότι επί των ημερών του στο Ενέργειας είχε καλέσει τους περίπου 2.000 μεταλλωρύχους της Χαλκιδικής στο όνομα της… «ταξικής τους συνείδησης» να παραιτηθούν μαζικά, να χάσουν δηλαδή τη δουλειά τους, προκειμένου να μην προχωρήσει η γνωστή ιδιωτική επένδυση χρυσού, να εξηγήσουμε γιατί κάναμε όλες αυτές τις αναφορές.

Διότι ο Πάνος  Σκουρλέτης, που επί της υπουργίας του χάθηκαν δεκάδες άνθρωποι, ενώ αναζητούνται από τους συγγενείς τους ακόμη περισσότεροι, την ώρα που η ελληνική κοινωνία θρηνεί συγκλονισμένη τις απώλειες, δεν εκρήγνυται εναντίον όσων δεν έκαναν αυτά που έπρεπε στο υπουργείο του, ή αλλού! Γιατί δεν υπήρξε κανένα σχέδιο προστασίας των ανθρώπων που κάηκαν, ή κινδύνευσαν να καούν! Δεν έχει ενοχές ως υπεύθυνος για την Πολιτική Προστασία. Βλέπει μόνο… εντυπώσεις κι εξουσία, την οποία θέλει να διατηρήσει πάση θυσία!

Συσκέψεις…

Κάθε ώρα που περνά το προσκλητήριο των απάντων -πεσόντων σε έναν ακήρυχτο πόλεμο- μεγαλώνει και ο «σοφός» αριστερός υπουργός φροντίζει να μας ενημερώνει ότι συσκέπτεται… με τον πρωθυπουργό, ο οποίος με τη σειρά του δεν βρίσκει κανέναν λόγο για να διώξει από την κυβέρνηση όχι μόνον τον επικεφαλής του Εσωτερικών, αλλά και τον Νίκο Τόσκα και όποιον άλλο δεν έκανε τίποτα για να ενημερωθούν οι άνθρωποι στις περιοχές της πυρκαγιάς και να κληθούν να εγκαταλείψουν Μάτι, Ραφήνα, Βουτζά για να σωθούν. Ο Πάνος Σκουρλέτης «κάνει την πάπια» για τη δήλωση περί «προεκλογικού τόπου πυρκαγιών» και καλεί την αντιπολίτευση και τους πολίτες να μην ασκούν κριτική – «χώρα πενθούμε», τα άλλα μετά! Μαέστρος στους ελιγμούς, φροντίζει να μην του ζητηθεί παραίτηση από τα κόμματα, όταν περάσει η θλίψη. Ο ίδιος επιθυμεί να παραμείνει στην υπουργική του καρέκλα, άνετα και I δίχως σκοτούρες… και όλα αυτά, γιατί ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί εκ Πνεύματος Αγίου το «ηθικό πλεονέκτημα» να δηλώνει αριστερός, άρα ό,τι θέλει!

[ΠΗΓΗ: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, της Αλίκης Χατζή, 26/7/2018]