ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ «ΝΑΙ» «ΟΧΙ» ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ… (ΜΑΘΕ ΤΕΧΝΗ ΚΙ ΑΣΤΗΝΕ…)

Αυτό που δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα είναι η υψηλή τέχνη του να κάνεις τη νύχτα-μέρα… Το άσπρο- μαύρο… και το ΟΧΙ – ΝΑΙ… Αυτά είναι πράγματα που το κυβερνόν κόμμα τα έχει αποδείξει. Εξάλλου το είπε σήμερα και ο αριστερός Γάλλος ηγέτης κύριος Μελανσόν εκφραζόμενος καθόλου κολακευτικά για τον πρωθυπουργό μας, αν και ξεκίνησαν ορμώμενοι από το ίδιο μετερίζι… Το «αριστερό»!

Μιλώντας στο γαλλικό δίκτυο BFMTV ο Μελανσόν χαρακτήρισε τον Έλληνα πρωθυπουργό ως μία «από τις πιο ελεεινές φιγούρες της ευρωπαϊκής πολιτικής ζωής»! (Εδώ κολλάει το «εξ οικείων τα βέλη…). O Μελανσόν δήλωσε ότι «ο Τσίπρας εξελέγη, υποσχόμενος ένα αριστερό ριζοσπαστικό πρόγραμμα και όταν του παρουσίασαν ένα απαράδεκτο μνημόνιο το έθεσε σε δημοψήφισμα, χωρίς να αποδεχθεί τελικά τη βούληση του λαού του. Πρόδωσε το λόγο του». Δηλαδή αυτό που λέμε πως έκανε το ΟΧΙ – ΝΑΙ, αλλά οι συριζαίοι δεν το παραδέχτηκαν ποτέ..

Από τότε όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ ανέπτυξε σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό αυτή την υψηλή τέχνη της διαστρέβλωσης και του ψευδούς λόγου, καταφέρνοντας και το αντίστροφο… Να κάνει το ΝΑΙ – ΟΧΙ! Και το κατάφερε με τις Σκουριές και τη διαιτησία.

Τι αποτέλεσμα έβγαλε η διαιτησία; Ακόμα και οι φανατικότεροι antigold παραδέχονται πως η διαιτησία ήταν θετική για την εταιρεία, ήταν ένα μεγάλο ΝΑΙ στην συνέχιση της επένδυσης. Ε, και λοιπόν; Εδώ είναι ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι παίξε-γέλασε… Από το Πάσχα ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του έχουν ορθώσει ένα τεράστιο ΟΧΙ στην επένδυση και δεν κουνιέται φύλλο… Για μένα το μήνυμα είναι σαφές: Και ΝΑΙ και ΟΧΙ να έβγαζε η διαιτησία, εδώ γίνεται ότι γουστάρει η κυβέρνηση. Και υπάρχουν χίλιοι και ένας τρόποι για να καθυστερήσεις ή και να ακυρώσεις μια επένδυση… Ας είναι καλά η δημόσια διοίκηση και οι ρυθμοί βραδύποδα με τους οποίους κινείται…

Φημολογείται πως θα υπάρξουν άμεσα εξελίξεις στο θέμα των αδειών. Επαναλαμβάνω πως προσωπικά δεν συγκινούμαι… Σίγουρα πάλι θα δώσουν κάποια ψίχουλα και σε λίγο καιρό κάτι καινούργιο θα προκύψει… Μακάρι να διαψευστώ, αλλά οι στατιστικές αυτού του μπλογκ άλλα δείχνουν…