O ΓΝΗΣΙΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ…

Τελικά, οι αληθινοί υπερασπιστές του περιβάλλοντος ζουν στην Ιαπωνία…

Μας το απέδειξαν για 4η συνεχή φορά μέσα σε μόλις 2 εβδομάδες οι φίλοι της εθνικής ποδοσφαίρου της Ιαπωνίας που ακολούθησαν την ομάδα τους στην Ρωσία, για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

Μάλιστα τα τελευταία μαθήματα περιβαλλοντικής συνείδησης που έδωσαν ήταν στην κυριολεξία συγκλονιστικά, καθώς ενώ η εθνική Ιαπωνίας έχασε με δραματικό τρόπο την πρόκριση στα προημιτελικά του Μουντιάλ, οι Ιάπωνες παρά την πίκρα και την απογοήτευση τους δεν έφυγαν άρον άρον από το γήπεδο, πριν καθαρίσουν τα σκουπίδια που έκαναν στις κερκίδες που κάθονταν!!!

Εικόνες μιας σπάνιας νοοτροπίας σε παγκόσμιο επίπεδο, ποσό μάλλον σε ελληνικό, όταν στην πατρίδα μας έχουμε τους δήθεν υπερπατριώτες του περιβάλλοντος να καίνε, να σπάνε και να καταστρέφουν δάση και περιουσίες στο όνομα της προστασίας του.

Το δάσος των Σκουριών που περιβάλλει το μεταλλείο, αν είχε λόγο ακόμη θα ακούγονταν οι έντονες διαμαρτυρίες του για τα πάνδεινα που υπέστη από τους περιφερόμενους προστάτες του.

Το χειρότερο όλων; Να ζητάνε και τα ρέστα από πάνω για να ξαναβγούν πεντακάθαροι στην επιφάνεια, αυτοί που τα προκάλεσαν όλα αυτά, δίχασαν κόσμο και τον οδήγησαν σε μπελάδες με την δικαιοσύνη.

Ας γίνουν οι εικόνες που χάρισαν οι αληθινοί οικολόγοι από την Ιαπωνία, η αφορμή να προσεγγίσουμε σοβαρά και χωρίς υποβολείς ίδιων συμφερόντων, την έννοια προστασία περιβάλλοντος στην πράξη και όχι στα λόγια ή με πράξεις σαν αυτές που ζήσαμε από το 2012 μέχρι και το 2016 στις Σκουριές.

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.com, 4/7/2018]