ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ Η ΕΚΛΟΓΕΣ Η 180 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ-ΖΑΕΦ

Δεσμεύομαι προσωπικά ότι η συμφωνία των Πρεσπών δεν θα έρθει για κύρωση στην ελληνική βουλή χωρίς να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός, είπε ο Π. Καμμένος, εκτός εάν έρθει για ψήφιση από 180 βουλευτές.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Αμύνης, διευκρίνισε ότι ο τρόπος που προβλέπεται για να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός για τη συμφωνία Τσίπρα Ζάεφ είναι το Δημοψήφισμα ή οι εκλογές (βάζοντας πάντως ως επιλογή και την ψήφισή της από διευρυμένη πλειοψηφία).

Στο ίδιο πλαίσιο, είπε ότι πρόκειται για μια “κακή συμφωνία την οποία θα προσπαθήσω να μπλοκάρω”.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, “για εμάς το σχέδιο συμφωνίας των Πρεσπών δεν έχει καμία βαρύτητα και καμία δέσμευση για τη χώρα μέχρι την κύρωση του από τη βουλή των Ελλήνων. Όλες οι άλλες προϋποθέσεις έχουν μπει για να ισχύσει η συμφωνία, είναι προϋποθέσεις που πρέπει να εκπληρώσει το κράτος των Σκοπίων. Μέχρι να γίνουν αυτές, θα βρισκόμαστε στην εποχή της απόφασης του Βουκουρεστίου.

Η προϋπόθεση για το ΝΑΤΟ ήταν η κύρωση από τη βουλή των Ελλήνων της συμφωνίας των Πρεσπών. Αυτή η κύρωση δεν είναι έγκυρη, ακόμη και από τα Σκόπια, διότι δεν έχει την υπογραφή του προέδρου των Σκοπίων.

Δεν υπάρχει καμία δέσμευση της χώρας και καμία διαδικασία στο ΝΑΤΟ εάν δεν τελειώσει το δημοψήφισμα στα Σκόπια, η ψήφιση από τη βουλή και οι συνταγματικές αλλαγές οι οποίες να έχουν επικυρωθεί”, υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας.

“Δηλώνω ξεκάθαρα και αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη σαν πρόεδρος των ΑΝΕΛ, ότι δεν πρόκειται να έρθει η συμφωνία σε κύρωση χωρίς την άποψη του ελληνικού λαού. Ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει. Εκτός και εάν έρθει με 180 βουλευτές και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αλλάξουν τη στάση την οποία έχουν. Εκεί δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε κάτι. Δεν πρόκειται όμως να επιτρέψουμε χωρίς την έγκριση του ελληνικού λαού, η οποία γίνεται με δύο τρόπους, είτε με εκλογές είτε με δημοψήφισμα, να προχωρήσει η συμφωνία. Αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη. Κύρωση της συμφωνίας δεν θα υπάρξει”, τόνισε.

 

[ΠΗΓΗ: http://www.capital.gr/, 3/7/2018]