ΓΙΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ 300.000 ΕΥΡΩ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Φέρεται ότι καταχράστηκε χρήματα που αναλογούσαν σε μεταφορές κεφαλαίων, εμβάσματα και συντάξεις, την περίοδο 2012-2014.

Όταν διαπιστώθηκε το έλλειμμα μετατέθηκε σε άλλο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ όπου όμως συνέχισε την δράση του για επιπλέον 6 μήνες.

Ειδικότερα σύμφωνα με το ΑΜΠΕ από τη θέση ανώτερου υπαλλήλου των ΕΛ.ΤΑ., αρχικά στο υποκατάστημα της Νέας Καλλικράτειας και μετέπειτα στην Κασσάνδρεια, φέρεται ότι καταχράστηκε-υπεξαίρεσε χρήματα που αναλογούσαν σε μεταφορές κεφαλαίων, εμβάσματα, συντάξεις κ.ά.

Προκειμένου, μάλιστα, να συγκαλύψει τις πράξεις του, ο ίδιος – σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εσωτερικού ελέγχου – κατηγορείται ότι πλαστογραφούσε τα παραστατικά των δικαιούχων είσπραξης των φερόμενων ως υπεξαιρεθέντων χρημάτων, ενώ φρόντιζε να τακτοποιεί ηλεκτρονικά τις σχετικές εντολές πληρωμής.

Όπως έγινε γνωστό, όταν διαπιστώθηκε το έλλειμμα στο υποκατάστημα της Νέας Καλλικράτειας, αποφασίστηκε η μετάθεση του υπαλλήλου στο υποκατάστημα της Κασσάνδρειας, όπου, όμως, φέρεται να συνέχισε για περίπου ένα εξάμηνο τη δράση του.

Μετά την απαγγελία των κατηγοριών, που είναι σε βαθμό κακουργήματος, αναμένεται να δώσει εξηγήσεις στον αρμόδιο ανακριτή.

 

[ΠΗΓΗ: http://www.halkidikilike.gr, 5/7/2018]