ΤΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ… (ΟΧΙ ΤΟΥ ΒΟΚΑΚΙΟΥ…)

Το «Δεκαήμερο Αγώνα στις Σκουριές» –κάπως σαν το Survivor, ακούγεται–, ξεκινάει και εμείς σκεφτόμαστε πως είναι μια σημαντική προσφορά του antigold Διευθυντηρίου στους απανταχού πιστούς, να έρθουν, να τους φορτίσουμε τις μπαταρίες, να τους εξυψώσουμε το πεσμένο ηθικό (διότι τώρα τελευταία το «κίνημα» παραπαίει), να τους εξαγριώσουμε κατά των «καπιταλιστών καταπατητών που έχουν έρθει στα άγια χώματα μας», και να αισθανθούμε ωραία έτσι εδώ όλοι μαζί οι «αγωνιστές» μαζεμένοι να διηγούμαστε «αγωνιστικές» ιστορίες από το «αγωνιστικό» μας παρελθόν…

Κι αυτή η εταιρεία τι έχει να αντιπροτείνει; Τι κάνει για τους δικούς της; Ε;

Ας δούμε μαζί τι κάνει η Ελληνικός Χρυσός, αφού δεν διοργανώνει «Δεκαήμερο anti-antigold Αγώνα στις Σκουριές»!!!

Για την Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες της λειτουργίας της και εγγύηση της επιτυχίας της. Στόχος της είναι οι νέοι του σήμερα να είναι οι αυριανοί συνάδελφοι μας. Η Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. δίνει στην πράξη βαρύτητα στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού (βάση Κ.Υ.Α δέσμευση της εταιρείας το 90% των προσλήψεων να προέρχεται από τον Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής) επενδύοντας στους νέους, στην ανάπτυξη, στην αξιοκρατική αξιολόγηση, στην διαρκή κατάρτιση και την ουσιαστική εξέλιξη του προσωπικού της. Ένα από τα βασικότερα κομμάτια που συνθέτουν το “παζλ” του ανθρώπινου δυναμικού είναι η Χρυσή επένδυση στους νέους μέσω των στοχευμένων δράσεων της: “Προσανατολίζομαι”, ανοιχτές θύρες, θερινή απασχόληση και πρακτική άσκηση.

“Προσανατολίζομαι”: Το πρόγραμμα στοχεύει στους έφηβους της περιοχής του Δήμου Αριστοτέλη, παρέχοντας τους συμβουλευτική υποστήριξη επαγγελματικού προσανατολισμού σε συνεργασία με την “ΔΙΑ Πύρρος Δήμας” και την εξειδικευμένη εταιρεία “Evalion”. Σκοπός στο εγγύς μέλλον είναι να επεκταθεί το πρόγραμμα και στους άνεργους δημότες του Δήμου Αριστοτέλη. Μέσω της συγκεκριμένης δράσης η εταιρεία αποσκοπεί στην υποστήριξη των νέων μέσω του επαγγελματικού προσανατολισμού καθώς και στην δημιουργία μιας βάσης δεδομένων πλήρως ενημερωμένης με στοιχεία αξιών, δεξιοτήτων και ικανοτήτων και ιδιαίτερων κλίσεων των συμμετεχόντων με σκοπό την μελλοντική τους αξιοποίηση και απασχόληση στην εταιρεία.

Ανοιχτές Θύρες: Σκοπός του προγράμματος Ανοιχτών Θυρών, είναι οι πολίτες και γενικά οι νέοι της περιοχής να γνωρίσουν τους ανθρώπους, τις εγκαταστάσεις και το αντικείμενο εργασιών της εταιρείας, με σκοπό την μελλοντική συνεργασία. Φοιτητές από τα ιδρύματα ΑΠΘ, Δημοκρίτειο, Μετσόβιο, Πολυτεχνείο Ξάνθης κ.α., επισκέπτονται τα μεταλλεία και έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από το επιστημονικό δυναμικό των Μεταλλείων Κασσάνδρας, για το έργο, την φιλοσοφία μας, τον επιστημονικό σχεδιασμό, την περιβαλλοντολογική ευαισθησία, τα μέτρα Υγείας & Ασφάλειας αλλά και την εξέλιξη στην μεταλλευτική επιστήμη και βιομηχανία.

Θερινή Απασχόληση: Κάθε καλοκαίρι δίνεται η ευκαιρία σε νέους να αποκτήσουν μια ουσιαστική εμπειρία στις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις Στρατωνίου, Ολυμπιάδας και Σκουριών. Πέραν της εξοικείωσης τους με ένα υψηλών απαιτήσεων ανταγωνιστικό εργασιακό περιβάλλον, οι φοιτητές όλων των σχετικών κλάδων και επιστημών έχουν την ευκαιρία να απασχοληθούν στο αντικείμενο τους και να γνωρίσουν την μεταλλευτική δραστηριότητα.

Πρακτική Άσκηση: Η Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. μέσω της πρακτικής άσκησης, δίνει την δυνατότητα στους φοιτητές να εργασθούν πάνω στο αντικείμενο των σπουδών τους και να γνωρίσουν την κουλτούρα και την φιλοσοφία της εταιρείας. Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, η εταιρεία στοχεύει στην εκπαίδευση και “δημιουργία” μελλοντικών υπαλλήλων και συνεργατών, καθώς και στην ανανέωση και ενίσχυση του υπάρχοντος ανθρωπίνου δυναμικού με νέους υπαλλήλους οικείους ως προς τους στόχους, την κουλτούρα και το όραμα της εταιρείας.

Αυτά τα… λίγα κάνει η Ελληνικός Χρυσός, αλλά φαίνεται δεν τα διαφημίζει όσο θα έπρεπε… Όσο ένα «Αγωνιστικό Δεκαήμερο» ας πούμε…

  1. J. W. Waterhouse, «Μία ιστορία από το Δεκαήμερο του Βοκάκιου». 1916. Lady  Lever Art Gallery. Liverpool.