ΞΑΦΝΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ

Τριήμερο πάλι με βροχές και καταιγίδες – Αλλάζει για ακόμη μια φορά το σκηνικό του καιρού (με έντονα φαινόμενα) μετά τις υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών

Φαίνεται πως ο καιρός έχει βαλθεί να μας… τρελάνει, καθώς μετά τις υψηλές θερμοκρασίας των τελευταίων ημερών, που σε ορισμένες περιοχές άγγιξαν ακόμα και τους 37 38 βαθμούς Κελσίου, από σήμερα μέχρι και τη Δευτέρα (στα ηπειρωτικά μέχρι και το τέλος της εβδομάδας) οι διαθέσεις του καιρού αλλάζουν για ακόμη μία φορά, επηρεάζοντας το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ακόμα και την Αττική.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η κακοκαιρία θα αρχίσει από τις βόρειες περιοχές της χώρας με βροχές και καταιγίδες, που δεν αποκλείεται κατά τόπους να είναι ιδιαίτερα ισχυρές και να συνοδεύονται ακόμα και από χαλάζι, ενώ θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη. Σήμερα τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα πλήξουν κατά διαστήματα την κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και από το απόγευμα τη Θράκη και τη Θεσσαλία και πιθανώς την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και τις Σποράδες.

Αύριο οι βροχές και οι καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και ως τις βραδινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στην κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, στην ανατολική Πελοπόννησο και πιθανώς στις Σποράδες και στην Εύβοια.

Θα δροσίσει

Τη Δευτέρα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και πιθανώς στη Χαλκιδική και στα νησιά του βόρειου Αιγαίου, ενώ από το απόγευμα θα αρχίσουν να εξασθενούν. Όμως, παρότι η κακοκαιρία θα υποχωρήσει αισθητά, ο άστατος καιρός θα διατηρηθεί και τις επόμενες μέρες της εβδομάδας στα ηπειρωτικά της χώρας.

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές, τις ημέρες της κακοκαιρίας θα δροσίσει, καθώς η θερμοκρασία θα πέσει περίπου 4 6 βαθμούς, φτάνοντας τους 31 -32 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες θα επιστρέψουν πιθανότατα από την ερχόμενη Πέμπτη. Ο ίδιος τόνισε χαρακτηριστικά πως η κακοκαιρία δεν θα έχει την ίδια ένταση με τον Μίνωα και τη Νεφέλη που επισκέφτηκαν τη χώρα τον Ιούνιο και προκάλεσαν πλημμύρες σε αρκετές περιοχές και στην πολύπαθη Μάνδρα.

[ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 07/07/2018]