ΧΟΡΕΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΈΔΕΣΣΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΑΝ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Σε μια συμβολική, αλλά συνάμα εντυπωσιακή, κίνηση προχώρησαν οι 1500 χορευτές που συμμετείχαν στο 7ο Αντάμωμα Ελληνικών Παραδόσεων στην Έδεσσα «Ο χορός είναι ζωή». Στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ποντίων Έδεσσας «Ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς» και πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο «Φόρης Γεντζής» Έδεσσας, οι συμμετέχοντες σχημάτισαν με τα σώματά τους τον χάρτη της Μακεδονίας!

Κατά την εκδήλωση πολιτιστικοί σύλλογοι παρουσίασαν χορούς από τη Μακεδονία, τον Πόντο, τη Θράκη, τη Μικρά Ασία και την Ήπειρο.

Οι διοργανωτές φέτος θέλησαν να στείλουν ηχηρό μήνυμα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, με την παρουσιάστρια της εκδήλωσης Ροζαλία Γαβριηλίδου να κάνει μια ιστορική αναδρομή στον Μακεδονικό Αγώνα και τις θυσίες των προγόνων μας.

Μεταξύ των συλλόγων που συμμετείχαν ήταν ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος», ο Σύλλογος Ποντίων Έδεσσας «Ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς», ο Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Πέλλας «Η Μπίγα», ο Σύλλογος Φίλων Παραδοσιακής Μουσικής και Χορού, καθώς και ο Σύλλογος Ηπειρωτών «Απειρωτάν», ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Μαυροβουνίου, η Χορευτική Ομάδα Νεανικής Εστίας Αγίου Γεωργίου Ασβεστοχωρίου.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο.

[ΠΗΓΗ: http://www.pontos-news.gr/, 24/6/2018]