ANTIGOLD ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ CAMPING ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΨΑΓΜΕΝΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ #SKOURIES

Πτυχιούχοι ψυχιατρικών σχολών και άνω με ειδική διατριβή στην ψυχοπαθολογία αναμένεται να είναι οι φετινοί κατασκηνωτές του 5ου κατά σειρά camping που διοργανώνει η antigold συλλογικότητα στο δάσος των Σκουριών.

Αυτό που γράφουμε δεν είναι κάποιο αστείο ή ειρωνεία, αλλά μια τυπική διαπίστωση όταν είδαμε αναρτημένο το αφισάκι της φετινής κατασκήνωσης στο twitter, το οποίο επί λέξει αναφέρει τα εξής:

“Ενάντια στην αποικιοκρατική λογική των εξορυκτικών πολυεθνικών. Ενάντια στην καταστροφική αναπτυξιομανία. Ενάντια στην ψυχοπαθολογία της ανάθεσης και της αναμονής”.

Αυτό που αντιλαμβάνεται ένας ταπεινός νους είναι πως αυτές οι θεματικές ενότητες απαιτούν ομιλητές με ανάλογο επιστημονικό εύρος γνώσης, ιδίως για εκείνη την θεματική ενότητα που αναφέρεται στο ζήτημα της “ψυχοπαθολογία της ανάθεσης και της αναμονής”, γεγονός που ίσως να καθιστά πόλο έλξης την σχετική λίστα εκείνων που θα κληθούν στο κάμπινγκ να θέσουν σε επιστημονική βάση αυτά τα ζητήματα.

Το δυσάρεστο είναι πως αυτές οι γνώσεις χειραγωγούνται και στρατεύονται προς μια κοινή κατεύθυνση που θέλει την μεταλλευτική δραστηριότητα υπεύθυνη για όλες πιθανόν τις παθογένειες που κατατρέχουν την σημερινή κοινωνία μας.

Σε γενικές γραμμές νομίζουμε πως είναι μια καλή προσπάθεια σ’ ότι αφορά την αναβάθμιση του επιπέδου όσων συμμετέχουν σε τέτοιες δράσεις, μετά από τις δυσάρεστες εμπειρίες που είχαμε τις προηγούμενες χρονιές με την συμμετοχή ξένων αλληλέγγυων ακτιβιστών και ειδικότερα Γερμανών, οι οποίοι το 2015 προκάλεσαν πολύ σοβαρά επεισόδια στην περιοχή.

Ακολουθεί το αφισάκι όπως αυτό δημοσιεύτηκε στο twitter με το σχόλιο ενός antigold, που επιχείρησε να συνδέσει την εξόρυξη χαλκού – χρυσού στην Χαλκιδική, την πρόσφατη ονοματοδοσία των Σκοπίων σε “Βόρεια Μακεδονία” και την φετινή κατασκήνωση των antigold περιμετρικά του μεταλλείου των Σκουριών.

Το αν τα κατάφερε να επιτύχει αυτή την σύνδεση, το αφήνουμε στην κρίση σας φίλες και φίλοι αναγνώστες!

*Η φωτογραφία της ανάρτησης μας είναι παρμένη από το vasilinos.wordpress.com

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.com, 20/6/2018]