ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Παρών και ο δημαρχεύων Ζουμπάς σε εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Τρεις γυναίκες, μητέρες, ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που προέρχονται από νησιωτικές χώρες, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να μειωθεί η χρήση των πλαστικών μιας χρήσης. Ανάμεσα τους η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη, διοργανώτρια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες με το χαρακτηριστικό σύνθημα «Ψάρια ή πλαστικό; Η επιλογή είναι δική σας». Μαζί με δύο συναδέλφους της από τη Φινλανδία και την Πορτογαλία, η Μαρία Σπυράκη ανέλαβε την πρωτοβουλία εκστρατεία ευαισθητοποίησης σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες. Η αρχή θα γίνει στις 29 Σεπτεμβρίου στην Αμμουλιανή Χαλκιδικής, όπου σχολεία, φορείς και πολίτες θα καθαρίσουν παραλίες από τα πλαστικά.

Η Μαρία Σπυράκη υπογράμμισε ότι δέκα είδη πλαστικών ευθύνονται για το 70% των απορριμμάτων στη θάλασσα. Την ώρα που μπορούν να αντικατασταθούν με βιολογικά ανακυκλώσιμα ή βιοδιασπώμενα προϊόντα, που, πέρα από την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας μας, μπορούν να δημιουργήσουν 30.000 βιώσιμες θέσεις εργασίας.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Π Κατάινεν, οι δήμαρχοι Σίκινου και Αριστοτέλη, καθώς και μαθητές από τη Θεσσαλονίκη.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο

[ΠΗΓΗ: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, 29/06/2018]