16-17/6, ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ-ΑΡΝΑΙΑ

Το Trace Your Eco που συμβάλει χρόνια τώρα στην ανάπτυξη και ενίσχυση του περιπατητικού τουρισμού στην Ελλάδα σε συνεργασία με τον ξενώνα Απολυμένη Πέτρα στην περιοχή του Ταξιάρχη και της Αρναίας Χαλκιδικής ,συνεχίζει την εθελοντική του δράση στο όρος Χολομώντα, με εργασίες απλής συντήρησης καθαρισμού και σήμανσης, στο μονοπάτι Ταξιάρχης -Αρναία.

Σκοπός μας η ανάδειξη του πολύτιμου και μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής του ορεινού όγκου της Χαλκιδικής δίνοντας την δυνατότητα στις τοπικές κοινωνίες να συντηρήσουν και να αναδείξουν τις ομορφιές του τόπου τους μέσω του περιπατητικού τουρισμού.

Στόχος του Trace Your Eco είναι η διάδοση της αγάπης μας για την φύση και η δημιουργία μιας κοινότητας πεζοπόρων με υγιή και φιλική προς το περιβάλλον κουλτούρα. Συμβάλουμε στην ανάπτυξη ενός βιώσιμου μοντέλου εναλλακτικών δραστηριοτήτων στον Ελλαδικό χώρο, με στόχο μας να γίνει η Ελλάδα ένας παγκόσμιος προορισμός για πεζοπόρους.

Δήλωσε και εσύ συμμετοχή στην εθελοντική μας δράση ,για τον καθαρισμό των μονοπατιών στην περιοχή της Χαλκιδικής και πέρασε μαζί μας ένα μοναδικό διήμερο στα καταπράσινα δάση του Χολομώντα!

Η διαμονή και η διατροφή όσων συμμετέχουν θα είναι δωρεάν και είναι προσφορά του ξενώνα Απολυμένη Πέτρα http://www.apolimenipetra.gr/

Η διαμονή μας θα γίνει σε 5 δωμάτια των 3-4 ατόμων με τουαλέτες και μπάνια

Το αναλυτικό μας πρόγραμμα

Σάββατο 16/6: Αναχώρηση το πρωί στης 7.00πμ με δικά μας αυτοκίνητα [μετά από συνεννόηση μεταξύ μας],από Θεσσαλονίκη για τον Ταξιάρχη Χαλκιδικής ,όπου συνεργάτες μας θα μας περιμένουν για να ξεκινήσουμε τον καθαρισμό μέρους πεζοπορικού μονοπατιού από τον Ταξιάρχη στην Αρναία.

Η διαδρομή είναι μέσα στο δάσος οξιάς και είναι πανέμορφη.

Το απόγευμα θα μεταβούμε στον ξενώνα “Απολυμένη Πέτρα” όπου και θα κάνουμε barbecue !![φαγητό] και θα διανυκτερεύσουμε.

Κυριακή 17/6: Μετά το πρωινό μας θα μεταφερθούμε στην περιοχή της Αρναίας όπου και θα γίνει σήμανση μέρους της διαδρομής του μονοπατιού για Ταξιάρχη.

Μετά το πέρας θα πεζοπορήσουμε σε μονοπάτι μέσα στο δάσος για να απολαύσουμε την ομορφιά του Χολομώντα!

Εάν θέλουμε και ανάλογα με την διάθεση μας το απόγευμα μπορούμε να πάμε και για μπάνιο σε κάποια κοντινή παραλία.πριν πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για Θεσσαλονίκη.

Πάμε να βάλουμε και εμείς ένα λιθαράκι για να μείνουν τα μονοπάτια μας ανοιχτά!

Για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλ 6977307502, ή στο email: stsialikis@traceyoureco.gr

 

[ΠΗΓΗ: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com, 8/6/2018]