ΤΟΥ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΑΝ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ

Απίστευτο αλλά… ελληνικό! Συνταξιούχος υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ., παρότι ο Δήμος Αριστοτέλη όπου βρίσκεται οικόπεδο ιδιοκτησίας του που έχει καταπατηθεί από… γείτονες παραδέχεται πως έγινε κατάληψη τμημάτων του αγροκτήματος του, επτά χρόνια μετά δεν έχει βρει το δίκιο του!

Όπως καταγγέλλει στη «Δημοκρατία» ο Βασίλης Χατζηλευτέρης, το οικόπεδο που αγόρασε το 1980 στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής έχει καταπατηθεί από ιδιοκτήτες άλλων οικοπέδων, οι οποίοι έστρωσαν τσιμέντο στον αγροτικό δρόμο που διέρχεται από τα ακίνητά τους. Κατά την τσιμεντόστρωση, ωστόσο, του δρόμου «καταπάτησαν περισσότερα από 750 τ.μ. από τα συνολικά 5.495 τ.μ. του αγροκτήματος μου», όπως ισχυρίζεται ο κ. Χατζηλευτέρης.

Το 2011 διαπίστωσε ότι σε ορισμένα τμήματά του είχε γίνει κατάληψη. Το 2012 ο ίδιος άρχισε μια σειρά ενεργειών προκειμένου να βρει το δίκιο του. Προχώρησε σε αναφορές και μηνύσεις τόσο στον Δήμο Αριστοτέλη όσο και στον εισαγγελέα και ακολούθησαν δικαστήρια. Επτά χρόνια μετά, ακόμα ψάχνει να βρει το δίκιο του, αλλά μάταια , όπως λέει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση που εκπόνησε το 2012 αγρονόμος τοπογράφος μηχανικός για λογαριασμό του Δήμου Αριστοτέλη, προκύπτει πως το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου «έχει υλοποιηθεί σε λανθασμένη θέση, με αποτέλεσμα η τσιμεντόστρωση του υπάρχοντος δρόμου να καταλαμβάνει τμήματα συγκεκριμένων κληροτεμαχίων», μεταξύ αυτών και του κ. Χατζηλευτέρη.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αριστοτέλη Γ. Ζουμπάς αναφέρει ότι το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε τη διοικητική αποβολή από τον δρόμο εκείνων που προχώρησαν σε κατάληψή του. «Περιμένουμε από τη ΔΕΗ να μετακινήσει τους στύλους» σχολιάζει και υποστηρίζει ότι ο κ. Χατζηλευτέρης έχει δίκιο, ωστόσο ο δήμος δεν είναι υπεύθυνος για να αποδώσει δικαιοσύνη.

 

[ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ_ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ, του Βαγγέλη Στολάκη, 21/06/2018]