Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ Ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ

Ένας από τους σημαντικότερους στόχους της δραστηριοποίησης του Συλλόγου Γυναικών Αρναίας είναι η διατήρηση και η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας. Γι’ αυτό και με μεγάλη χαρά αγκαλιάζουμε οποιαδήποτε δράση στοχεύει σ’ αυτό. Και πολύ περισσότερο, όταν σ’ αυτές τις δράσεις συμμετέχουν νέοι άνθρωποι.

Πριν από λίγο καιρό πραγματοποιήθηκε στα σχολεία μία δράση στα πλαίσια του περιφερειακού δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Κλικ, προστάτευσέ το!», που σκοπό είχε να στρέψει τη ματιά των μαθητών σε ό,τι είναι αναγκαίο να προστατευθεί στην πόλη ή την περιοχή τους, να τους ευαισθητοποιήσει και να τους παροτρύνει στην ανάληψη ενεργούς δράσης, αξιοποιώντας την τέχνη της φωτογραφίας. Οι μαθητές κλήθηκαν να ερευνήσουν και να αποφασίσουν ποιο στοιχείο του περιβάλλοντός τους απειλείται και να αναλάβουν δράση φωτογραφίζοντάς το και προστατεύοντάς το.

Οι μαθητές του ΓΕΛ Αρναίας αποφάσισαν να προστατεύσουν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Αρναίας μέσα από τις πινακίδες της! Σαν δράση κατασκεύασαν μία παραδοσιακή, ξύλινη πινακίδα για το Σύλλογο Γυναικών Αρναίας. Έτσι λοιπόν, μέσα από τη δράση των μαθητών, είχαμε την ευτυχία να αποκτήσουμε μία πανέμορφη πινακίδα με την επωνυμία του Συλλόγου μας, η οποία είναι απόλυτα εναρμονισμένη, τόσο με τον σκοπό του εκπαιδευτικού προγράμματος των μαθητών, όσο και με τον παραδοσιακό χαρακτήρα της Αρναίας.

Γι’ αυτό το λόγο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας θα ήθελε να ευχαριστήσει τη Διευθύντρια του ΓΕΛ Αρναίας, Κα. Ελένη Λέττα, την υπεύθυνη καθηγήτρια των παιδιών, Κα. Μάρα Καρφοπούλου, καθώς επίσης και τους μαθητές Αγράγγελου Δέσποινα, Αλεξάκη Γρηγόρη, Αργυρίου Μαρία, Αργυρού Βασιλεία, Γκαγκάνη Χάιδω, Γκότση Μαρία, Ευθυμίου Μαρία, Ζαμπούνη Χριστόδουλο, Θεοδωρούδη Γιώργο και Λάμπρου Δέσποινα, που δημιούργησαν και μας παρέδωσαν το έργο τους.

Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τον Κον Χριστοδούλου Ευάγγελο, ο οποίος δώρισε το κομμάτι του ξύλου πάνω στο οποίο σκαλίστηκε η πινακίδα, τον Κον Γιαννούση Ιωάννη, που λουστράρησε την πινακίδα και τον Ρεπάνη Χρήστο, που έφτιαξε τη μεταλλική κατασκευή και κρέμασε την πινακίδα έξω από τα γραφεία του Συλλόγου.

[ΠΗΓΗ: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com, 31/5/2018]