ΤΡΕΞΑΤΕ, ΤΡΕΞΑΤΕ: ΔΥΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ! Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΙΑΣ… ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ…

Για πολλοστή φορά θέατρο σκιών από το «κίνημα» ενάντια στις εξορύξεις χρυσού…

Διαβάζω ρεπορτάζ του… «ειδικού Σκουριολόγου δημοσιογράφου»  Φωτόπουλου στην «Εφημερίδα των Συντακτών» –και βέβαια αναπαραγόμενο και στη «Δημοκρατία Βορείου Ελλάδος»–, πως «Κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής και αλληλέγγυοι υποστηρικτές του κινήματος ενάντια στις εξορύξεις πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι συμβολική κατάληψη περίπου μιάμισης ώρας στα κεντρικά γραφεία του ΓΥΡΙΖΑ, επί της οδού Εγνατίας 76, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική της κυβέρνησης όπως εξελίσσεται απέναντι στο κίνημα και τις δραστηριότητες της εταιρείας χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής.».

Οι «διαμαρτυρόμενοι», στα άρθρα του Φωτόπουλου ποτέ δεν προσδιορίζονται σε αριθμό… Ήταν δυο-τρεις (και ο κούκος); Ήταν είκοσι; Τριάντα; Εκατό; Διακόσιοι; Χίλιοι; Πάντως μαθαίνουμε πάντα τι δήλωσαν στα ΜΜΕ! Δηλαδή στην Εφημερίδα των Συντακτών και πιθανόν και στην ΑΥΓΗ… Αυτά που αύριο θα γράφουν «ο Δρόμος της Αριστεράς», το ΠΡΙΝ, και όλες οι «αριστερές» φυλλάδες των 800-900 φύλλων πανελλήνιας κυκλοφορίας!

Έτσι, λοιπόν, μαθαίνουμε πως «Σε δηλώσεις τους προς τα MME εξήγησαν ότι διαμαρτύρονται για τις μαζικές δικαστικές διώξεις εναντίον τους, που υπερβαίνουν ήδη τις 50, ενώ, όπως ανέφεραν, στο άμεσο μέλλον αναμένονται άλλες 20, με τουλάχιστον δύο εξ αυτών να αφορούν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Οι διαμαρτυρόμενοι απηύθυναν κάλεσμα για συμμετοχή στη σημερινή προγραμματισμένη συγκέντρωση στην Καμάρα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, που αναμένεται να εξελιχθεί σε πορεία μετά τις 12 το μεσημέρι».

Εννοείται πως πρόκειται για άλλη μια «μεγαλειώδη» πορεία από την οποία δεν θα δούμε ΠΟΤΕ φωτογραφίες, αλλά κάποιο κοντινό πλάνο κάποιου πανό… Και θα διαβάσουμε ρεπορτάζ του Φωτόπουλου που θα μιλά για τους μαχητικούς «κατοίκους της βορειοανατολικής Χαλκιδικής και αλληλέγγυους υποστηρικτές του κινήματος ενάντια στις εξορύξεις», και για την «μαζικότητα και αποφασιστικότητα» της πορείας!!!

Πάντως το έργο «Ο Καραγκιόζης δημοσιογράφος» το βλέπουμε κάθε μέρα σε πολλά έντυπα…