ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΜΙΑ… ΜΠΟΥΡΔΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΩΡΑ…

Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιάννης Δελής έδωσε την Κυριακή συνέντευξη «εφ’ όλης της ύλης», στην εφημερίδα «Τύπος Θεσσαλονίκης».

Αφού είπε-είπε και σιγουρεύτηκε πως εμπεδώσαμε όλοι τις (άκαιρες και άκυρες) θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης», του τέθηκε από τον δημοσιογράφο η εξής ερώτηση:

«Έχει ειπωθεί στο παρελθόν από τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, ότι «η ΔΕΘ πρέπει να είναι η πρώτη εμποροπανήγυρις των Βαλκανίων. Να πωλούνται από κομπιούτερ μέχρι πρόβατα». Συμμερίζεστε την άποψη αυτή; Πιστεύετε ότι η Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει το επίκεντρο των Βαλκανίων;»

Καθήστε τώρα κάπου και ακούστε και την απάντηση…

«Η Θεσσαλονίκη, όπως και η Κεντρική Μακεδονία, βρίσκεται στο επίκεντρο των Βαλκανίων. Στόχος είναι η πόλη να καταστεί ενεργειακός και διαμετακομιστικός κόμβος. Γι’ αυτό προωθείται η ιδιωτικοποίηση και «αναβάθμιση» του λιμανιού, η σύνδεσή του με το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, ώστε να οδηγεί απευθείας στα Βαλκάνια και την ΕΕ. Σ’ αυτά τα πλαίσια εντάσσεται και η διέλευση του TAP, η εξόρυξη του χρυσού, η προσπάθεια εύρεσης νέων ορυκτών κοιτασμάτων. Αυτός, όμως ο στόχος, που στηρίζεται και από την διοίκηση του Δήμου, όπως και της Περιφέρειας, κρύβει από πίσω της τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, τα αντικρουόμενα συμφέροντα μονοπωλιακών ομίλων, που στηρίζονται από ΗΠΑ, ΕΕ, Κίνα, Ρωσία και άλλους. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η πόλη και συνολικά η Βόρεια Ελλάδα, τελικά να κινδυνεύει να βρεθεί στη δίνη αυτών των ανταγωνισμών και συγκρούσεων, με άσχημες για το λαό εξελίξεις»…(!!!)

Αν κατάλαβα καλά με το μικρό μου μυαλό (διότι ποιος είμαι εγώ, μπροστά σε έναν ογκόλιθο-βουλευτή της «Λαϊκής Συσπείρωσης»), οποιαδήποτε κίνηση έχει γίνει και γίνεται σε αυτή την πόλη και την ευρύτερη περιοχή προς την αναπτυξιακή κατεύθυνση, κρύβει από πίσω της ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και αντικρουόμενα συμφέροντα μονοπωλιακών ομίλων, που στηρίζονται από ΗΠΑ, ΕΕ, Κίνα, Ρωσία και άλλους !!! Και σαν να μην έφτανε αυτό, η πόλη και συνολικά η Βόρεια Ελλάδα, κινδυνεύει να βρεθεί στη δίνη αυτών των ανταγωνισμών και συγκρούσεων, με άσχημες για το λαό εξελίξεις !!!

Ομολογώ δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι…

Σοβαρά τώρα… Ο κος Δελής βγαίνει και τα λέει αυτά για να τον … ξαναψηφίσουν;;;