ΜΥΡΙΣΑΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΙ ΑΠΟ ΤΙΣ… #SKOURIES?

Είναι τρις (τρεις φορές) παρατηρημένο πως κάθε φορά που οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, είτε ως κυβέρνηση, είτε ως αντιπολίτευση ετοιμάζονται γα εκλογική αναμέτρηση, ανεβάζουν σταδιακά τους τόνους στο ζήτημα της επένδυσης των Σκουριών.

Ως αντιπολίτευση είναι τοις πάσι γνωστό πως το είχαν κάνει σημαία. Άλλωστε αρκετοί σημερινοί βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και στελέχη των κομμάτων παρέλασαν πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 για να πάρουν το χρίσμα ή το βάπτισμα του πυρός.

Αντίστοιχα, το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την ανάληψη των ηνίων της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ μέχρι και το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2015, που έμεινε στην ιστορία για το “ΟΧΙ” που ο κ. Τσίπρας έκανε “ΝΑΙ”, είχαμε τον κ. Λαφαζάνη μαζί με τον κ. Τσιρώνη να δηλώνουν δημόσια σε διεθνή πρακτορεία ειδήσεων και ακτιβιστέςτην αντίθεση τους με την επένδυση και την αναζήτηση νομικών όπλων για να την σταματήσουν.

Αυτή η δυσανεξία της τότε ηγεσίας του ΥΠΕΝ στην επένδυση μεταφράστηκε σε συνεχείς ανακλήσεις αδειών υλοτόμησης με αποτέλεσμα και το έργο στις Σκουριές να παγώνει και εργαζόμενοι σε εργολαβίες να μένουν χωρίς εργασία μέχρι το δημοψήφισμα του Ιουλίου.

Μετά, το “ΟΧΙ” που έγινε “ΝΑΙ” ήρθε και ο ανασχηματισμός. Ο κ. Λαφαζάνης εφυγε ο κ.Σκουρλέτης ήρθε αλλά δεν άλλαξε τίποτα σ΄ότι αφορά την επένδυση. Ήρθαν τα χειρότερα, καθώς μια μέρα πριν ο Αλεξης Τσίπρας ανακοινώσει στις 20 Αυγούστου την νέα προσφυγή στις κάλπες, ο νέος τότε υπουργός περιβάλλοντος πριν καλά καλά ζεστάνει την θέση του και ενημερωθεί για τα καυτά ζητήματα του χαρτοφυλακίου του ανακοίνωσε την ανάκληση αδειών σε όλο το έργο των Σκουριών και της Ολυμπιάδας…

Προχθές, και ενώ έχει περάσει 1 και πλέον μήνας από την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου, κατά το οποίο δικαιώθηκε η επενδύτρια εταιρεία πως δεν προβαίνει σε κάποια μονομερή αλλαγή της σύμβασης και η πολιτεία από την πλευρά της δεσμεύτηκε δημοσίως για την διασφάλιση όλων αυτών των παραμέτρων που θα οδηγήσουν χωρίς άλλες καθυστερήσεις την εταιρεία στην παραγωγή καθαρών μετάλλων στην Ελλάδα, ο κ. Σταθάκης στην συνάντηση που είχε με τον CEO της Eldorado Gold George Burns αρνήθηκε να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε σκοπεύει το υπουργείο να δώσει τις άδειες, που αναμένονται από το 2016 για τις Σκουριές.

Άδειες που χρειάζονται για να γίνει ένας σωστός προγραμματισμός που απαιείται για να χρηματοδοτηθεί χωρίς καμία διακοπή το υπόλοιπο έργο.

Με αυτή του στάση ο κ. Σταθάκης αυτό που κατάφερε ήταν να δώσει αντι για ασφάλεια σ’ αυτούς που έχουν επενδύσει ήδη 1 δις δολάρια στην Ελλάδα και θέλουν να επενδύσουν ακόμη 1 δις σε Χαλκιδική και Θράκη κάνοντας προσλήψεις 1.300 και πλέον ανέργων, μια νέα αίσθηση κυοφορούμενης καθυστέρησης για λόγους που έχουν σχέση ενδεχομένως ΜΟΝΟ με τον κακό μας τον καιρό, σίγουρα όμως όχι με την επένδυση και τις κατασκευαστικές ή τεχνικές παραμέτρους της.

Αυτές οι παράμετροι είναι το αιώνιο πρόσχημα που χρησιμοποιούν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για να την φρενάρουν, καθώς έχουν επιλέξει αυτό το θέμα ως το εναπομείναν “φύλλο συκής” για όσα έχουν αποτύχει σε σχέση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους.

Μένει να δούμε, αν αυτή η στάση του ΥΠΕΝ είναι ο προπομπός μιας νέας εκλογικής αναμέτρησης ενόψει, με τις Σκουριές κι αυτή τη φορά σε ρόλοπροεκλογικού “φετίχ”

Σχόλια αναγνωστών:

Ανώνυμος είπε… 11 Μαΐου 2018 – 2:02 μ.μ.

Σε κάθε υπουργείο έτσι και σ’ αυτό του ΥΠΕΝ έχουν βρεί καταφύγυο κάθε λογής ημιμαθείς τυχοδιώκτες που παριστάνουν τους ειδήμονες και θυσιάζουν τα πάντα για να μια μισθολογική ανοδο.Το κυριότερο την αξιοπρέπεια τους. Όταν φύγουν με το καλό ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ αυτοί οι τυχοδιώκτες που παίζουν με τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων και τα δις ξένων επενδυτών θα πρέπει να εντοπιστούν από την νέα κυβέρνηση και να εκδιωχθούν με την κατηγορία της απιστίας σε βάρος του δημοσίου.
Στην θέση όλων αυτών που λυμαίνονται την δημόσια διοίκηση αναγκάζοντας τον τόπο σε βαθύ τέλμα να γίνουν αυτά που πρέπει για να επιστρέψουν οι άξιοι και οι ικανοί που έφυγαν από την Ελλάδα απογοητευμένοι από την βαριά σκιά της λαμογιάς που επικράτησε και στις μέρες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Μόνο έτσι μπορεί να συμπληρωθεί το παζλ μιας ελπιδοφόρας κυβερνητικής αλλαγής στην Ελλάδα. Αλλιώς ΤΖΙΦΟΣ.

Ανώνυμος είπε… 11 Μαΐου 2018 – 2:59 μ.μ.

Δεν είναι μόνο οι Σκουριές. ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΌ ΤΟ 1821 ΚΑΙ ΜΕΤΑ. Δεν συγκρίνεται με καμία. Και δυστυχώς με τον τρόπο της νομιμοποίησε όλα όσα έκαναν οι προηγούμενοι και μας έφεραν σ’ αυτό το κατώφλι της κατάντιας.
Εχετε δίκιο ότι με τις Σκουριές προσπαθούν να κρατήσουν τα προσχήματα, όμως ο κόσμος έχει αγανακτήσει. Προσπαθεί να επιζήσει και γι’ αυτό ακόμη δεν έχει βγεί στο δρόμο. Αυτοί βλέπετε ζουν με επιδόματα, ενώ οι μπαχαλάκηδςς του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ έχουν κανονικό μισθό για να βγαίνουν και να σπάνε όταν πρέπει.

Ανώνυμος είπε… 11 Μαΐου 2018 – 3:21 μ.μ.

Μακάρι να αντέξει η κυβέρνηση και να πάμε σε εκλογές για όλα – βουλευτικές – αυτοδιοικητικές – ευρωεκλογές τον Οκτώβριο του 2019.
Τέτοια εκτόνωση στον ελληνικό πληθυσμό από το μαύρισμα που θα τους ρίξει δεν θα έχει υπάρξει ποτέ άλλοτε.

Ανώνυμος είπε… 11 Μαΐου 2018 – 6:14 μ.μ.

Με τους Σανέλ χαίρι δεν βγαίνει.Να γίνουν εκλογές χθές και ας δώσουν και την 13η και την 14η σύνταξη. Κατέστρεψαν πρώτα την κοινωνία μας και ύστερα και όλη την Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε… 11 Μαΐου 2018 – 6:36 μ.μ.

Όταν έχεις φτιάξει κομματικό στρατό και έχεις μισθοφόρους έτοιμους να βγούν για σένα στο πεζοδρόμιο είναι πολύ λογικό να επιδιώκεις την ένταση και αυτό ακριβώς κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει την ένταση. Να την φτιάξει ή να την διαχεριστεί. Εκεί δείχνει και τα πολύ καλά αντανακλαστικά του.
Κανένα κόμμα δεν θα μπορεί να κυβερνήσει, αν δεν μιμηθεί την οργανωτική δομή του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητεί τις νέες Σκουριές, ή να κάνει επανεκκίνηση της έντασης και του διχασμού στις ήδη υπάρχουσες.

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr/, 11/5/2018]