ΜΑΣΑΕΙ Ο «ΠΑΝΙΚΑΣ»… ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;

Αρχικά η προτροπή του… αχαρακτήριστου Παναγιώτη Ψωμιάδη να ξυλοκοπηθεί ο Γιάννης Μπουτάρης και ακολούθως η επιβράβευση των τραμπούκων που επιτέθηκαν στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης αποτελούν μέγα πλήγμα κατά του κοινοβουλευτισμού και των παγκοσμίως αποδεκτών στοιχειωδών κανόνων ανθρώπινης συμπεριφοράς. Ο «κύριος» Ψωμιάδης βλέποντας τους αγροίκους να απειλούν με βρισιές και μούντζες τους προέτρεψε, αποκαλώντας τον Γιάννη Μπουτάρη «χολέρα» και «υπεύθυνο για το ξεπούλημα της Μακεδονίας», να προβούν με τις ευλογίες και την πολιτική του στήριξη σε κανονικό λιντσάρισμα, σε μια χώρα που βυθίζεται ολοένα και πιο πολύ -και δίχως να το φαντάζεται- στις πιο ολέθριες εκπτώσεις. Ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης (και πολλά άλλα) δεν διέπραξε απλώς πολιτικό ολίσθημα, αλλά πολιτισμικό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, καθώς είναι φανερό όχι υποστηρίζει την επαναφορά μας στην εποχή των σπηλαίων!

Αλλά και η σιωπή της πλειονότητας των πολιτικών της πόλης, που δεν αντέδρασαν στη χυδαία και ανεπίτρεπτη συμπεριφορά του «κυρίου» Ψωμιάδη, ώστε να τον κατακεραυνώσουν όταν μπροστά σπς τεράστιες ευθύνες του για το θλιβερό επεισόδιο έφερε επί ματαίω το όνομα του… αγανακτισμένου λαού, μοιάζει ουσιαστικά σαν να του προσφέρει μια ουρανοκατέβατη κάλυψη. Δεν είναι δυνατόν εν έτει 2018, πολιτικοί αξιωματούχοι να προσπερνούν διά της σιωπής έναν χονδροειδή λαϊκιστή, πρώην «τοπικό άρχοντα», ο οποίος προτρέπει, αντί άλλης πολιτικής αντιπαράθεσης, να ξυλοκοπηθεί δημοσίως ένας πολιτικός του αντίπαλος.

Στα χνάρια του Καμμένου

Αναρωτιέμαι: Ο «κύριος» Ψωμιάδης δεν θα έπρεπε να διωχθεί νομικά; Θα μου πείτε, έχουμε το πολύ πρόσφατο παράδειγμα του Πάνου Καμμένου, ο οποίος αθωώθηκε για τη δική του προτροπή να λιντσάρουν τον Πάχτα, πέντε χρόνια πριν… Δεν είναι έτσι, όμως, ή τουλάχιστον δεν πρέπει να είναι έτσι. Η συμπεριφορά του πρώην νομάρχη ξεπερνά κάθε όριο πολιτικού εκτροχιασμού. Βρισκόμαστε μπροστά σ’ ένα αδιάσπαστο κράμα κυνισμού και εξτρεμιστικής βλακείας που τινάζει στον αέρα τη δημοκρατία με την παράφορη περιφρόνηση προς τη διάκριση των εξουσιών, την εγκληματική και φασιστική παραγκώνιση του κράτους δικαίου.

Έπειτα απ’ αυτό, εύλογα απορεί κανείς ποιο είναι το επόμενο; Να πυροβολούν τους πολιτικούς αντιπάλους ή όποιον διαφωνούν μαζί του απευθείας;

Αν είχε απειληθεί ο πρωθυπουργός της χώρας, ο «ριζοσπάστης αριστερός» Αλέξης Τσίπρας, ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες των διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια, τι αντιδράσεις θα ξεσήκωνε μια παρόμοια απειλή; Αν σήμερα ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της πολιτικής προτρέψει να ξυλοκοπηθεί ως «προδότης» ένας δικαστικός κατά τον τρόπο με τον οποίο το έπραξε μπροστά στις κάμερες ο «κύριος» Ψωμιάδης, τι θα γίνει; Ο πρώην νομάρχης είχε πάντα την ασυλία που χρειαζόταν στη Θεσσαλονίκη. Ο,τι κι αν έκανε! Κι έκανε πολλά, με το… διακομματικό άλλοθι ίου «καλού παιδιού»! Ως τέτοιο… έκαιγε βιβλία μαζί με μέλη παραθρησκευτικών και ακροδεξιών οργανώσεων, ήταν «μπροστάρης» στην εκδίωξη μονάδας μεθαδόνης του ΟΚΑΝΑ από πυκνοκατοικημένη περιοχή της Θεσσαλονίκης -«όποιος θέλει μονάδα απεξάρτησης να την κάνει δίπλα στο σπίτι του», δήλωνε-, αγωνιζόταν στο πλευρό του Ανθιμου κατά της αλλαγής των ταυτοτήτων, δεν έκρυβε την απέχθειά του προς τους ομοφυλόφιλους, είχε χαρακτηρίσει χον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κ. Δαφέρμο, «βιαστή της δημοκρατίας», αντιστάθηκε σθεναρά στην απόφαση να παρελάσει ως σημαιοφόρος του Λυκείου Μηχανιώνας ο δύο χρονιές αριστούχος αλβανικής καταγωγής, Οδυσσέας Τσενάι, βρίζει συνέχεια το… «αθηναϊκό πριγκιπάτο».

[ΠΗΓΗ: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, της Αλίκης Χατζή, 22/5/2018]