ΤΟ ΚΑΤΑ… ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΕΥΧΟΛΟΓΙΟ…

Χτύπησε μετά από πολύ καιρό σιωπής η στρατευμένη «δημοσιογράφος» Σταυρούλα Πουλημένη. Ναι μιλάμε για την ίδια Σταυρούλα που συμμετείχε παλιά στο φοιτητικό κίνημα και σε κοινωνικές οργανώσεις της Θεσσαλονίκης, μέλος της Νεολαίας Συνασπισμού και δήλωνε «άνεργη δημοσιογράφος» πριν 4 χρόνια, όταν κατέβαινε υποψήφια για δημοτική σύμβουλος… Σύμβουλος δεν εκλέχθηκε, αλλά με την εμμονή της κατά του τότε απερχόμενου δημάρχου Πάχτα και κατά της επένδυσης στην ΒΑ Χαλκιδική, βρήκε εύκολα δουλειά σε κομματικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, όπως το «left.gr», «στο Κόκκινο», κ.λπ….

Η Σταυρούλα λοιπόν, με έναν τίτλο «Συστηματικές παραβιάσεις της νομοθεσίας από την Ελληνικός Χρυσός-Τρεις νέες βεβαιώσεις από τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος για τα απόβλητα», ψαρεύει… μαρίδα, αλλά την βαφτίζει λαβράκι, κατά την προσφιλή δική της συνήθεια αλλά και όλων των στρατευμένων «δημοσιογράφων» του συναφιού… Και βέβαια δημοσιεύει στο «stokokkino.gr»…

Τι είναι λοιπόν όλη η ιστορία; Οι επιθεωρητές περιβάλλοντος σε επιτόπιους ελέγχους στις 11 Δεκεμβρίου του 2015 και στις 23 Ιουνίου του 2016 στο υποέργο της Ολυμπιάδας, διαπίστωσαν σε έκθεσή τους ότι «η εταιρεία δεν προέβη σε ορθό χαρακτηρισμό των αποβλήτων από την κατεργασία των παλαιών τελμάτων». Η εταιρεία οφείλει να τα χαρακτηρίσει αν είναι επικίνδυνα ή όχι έτσι ώστε να τα διαχειρίζεται ανάλογα. Έχει πει χιλιάδες φορές η εταιρεία πως τα απόβλητα ΔΕΝ είναι επικίνδυνα, αλλά οι επιθεωρητές επιμένουν πως μέχρι τα χαρακτηρίσουν επισήμως, πρέπει να τα μεταχειρίζεται ως επικίνδυνα… Έτσι η Σταυρούλα βρήκε ευκαιρία να συνδέσει αυτή την παρατήρηση των επιθεωρητών με το φορτηγό που τούμπαρε το Μάρτη και να σπεκουλάρει με την γνωστή μπουρδολογική επιχειρηματολογία περί «υγείας των κατοίκων», «καταστροφής του περιβάλλοντος» και άλλα τέτοια γραφικά…

Αλλά βρήκαν κι άλλο πρόβλημα οι επιθεωρητές, σχετικά με τα όρια σε περιεχόμενα στοιχεία σε υγρά απόβλητα, όπου η εταιρεία ακολουθεί παλαιότερη νομοθεσία, αλλά τελευταία τα όρια αυστηροποιήθηκαν και εμφανίζεται υπέρβαση. Επί της ουσίας έγινε μια δειγματοληψία πριν από τρία χρόνια, το 2015 και βρέθηκαν υπερβάσεις με την τότε νέα νομοθεσία. Και με εκείνη τη δειγματοληψία, οι επιθεωρητές συνέταξαν έκθεση το Μάιοι του 2018!

Χωρίς να γνωρίζω τη θέση της εταιρείας, έχω να παρατηρήσω τα εξής:

Η προηγούμενη έκθεση των επιθεωρητών είχε «βρει» 21 (!) παραβάσεις της εταιρείας (εκ των οποίων οι περισσότερες ήταν άκυρες)… Μεταξύ σοβαρού και αστείου θεωρώ πως αποτελεί μεγάλη πρόοδο να ελαττωθούν οι «παραβάσεις» σε 2-3, όπως λέει η Σταυρούλα….

Επίσης –άσχετα με το αν ισχύουν ή όχι οι παραβάσεις– γνωρίζω πως με την διαπίστωση παραβάσεων τέτοιου τύπου επιβάλλονται πρόστιμα και καλείται ο παραβάτης εις συμμόρφωση… Η Σταυρούλα έχει διαφορετική νομοθεσία στο μυαλό της όμως διότι έχει τους εξής προβληματισμούς:

«Ερωτήματα τίθενται σχετικά και με την στάση του Υπουργείου Περιβάλλοντος απέναντι σε μια εταιρεία που δεν συμμορφώνεται αδιαφορώντας για τους ελάχιστους κανόνες προστασίας του περιβάλλοντος από την τεκμηριωμένη καταστροφική της δραστηριότητα»!!!. Συνδέει δηλαδή κάποιες «παραβάσεις» (αν υπάρχουν) με την αδειοδότηση του έργου…

Και βέβαια τελειώνει το «άρθρο-φωτιά», με την κλασική επωδό-ευχολόγιο του antigold «κινήματος», να σταματήσει η επένδυση εν ονόματι της υγείας των κατοίκων και της σωτηρίας του περιβάλλοντος:

«Είναι περισσότερο από προφανές ότι η Ελληνικός Χρυσός αδιαφορεί συστηματικά για την ρύπανση του περιβάλλοντος που προκαλεί. Ερώτημα αποτελεί γιατί τόσα χρόνια το Υπουργείο Περιβάλλοντος δεν βρίσκει τρόπους να την σταματήσει αφήνοντας έκθετους τους κατοίκους απέναντι σε έναν υπαρκτό και συνεχή κίνδυνο για την υγεία τους αλλά και το ίδιο το περιβάλλον από μια συνεχιζόμενη καταστροφή».

Ευτυχώς οι αναγνώστες –εκτός κομματικού ακροατηρίου–, εδώ και πολύ καιρό έχουν αρχίζει και καταλαβαίνουν το ρόλο που παίζουν οι κατ’ επάγγελμα «αγωνιστές» και οι πουλημένοι-στρατευμένοι «δημοσιογράφοι»-φερέφωνα, οι οποίοι με περισσή προθυμία παίζουν κατ’ εντολή το παιχνίδι του αντίβαρου στις κομματικές ισορροπίες…

Βλέπετε καθαρά, τι παίζεται… Χθες βγήκε ο Σαρίδης με επερώτηση στη Βουλή. Ακολουθεί η Πουλημένη στο «Κόκκινο»… Νυν υπέρ πάντων ο αγών για να μην ξεκαθαρίσει το θέμα στις Σκουριές!

Εν τω μεταξύ οι «μερικές εβδομάδες» για την διευθέτηση του θέματος των αδειών, περνούν… Για να δούμε τι άλλο θα βγει…