ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΗΣ

Ένα στολίδι για όλη την περιοχή εγκαινιάστηκε το Σάββατο 26 Μαΐου  στην Στρατονίκη.

Μέσα σε ένα κλίμα βαθιάς συγκίνησης και ικανοποίησις ο Μητροπολίτης Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητος παρουσία πλήθους κόσμου από όλο το Δήμο Αριστοτέλη  εγκαινίασε το νέο απόκτημα της Στρατονίκης το Λαογραφικό μουσείο της. Στην εκδήλωση τιμήθηκε η Ελληνικός Χρυσός για την πολύτιμη προσφορά της.

Στην εκδήλωση τιμήθηκε η  οικογένεια της κ. Άννας Ιγγλεζάκη την  οποία χάσαμε όταν ήταν πρόεδρος εν ενεργεία, όπως είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο  κ. Μαρκογιάννακης.

Ιωάννης και η οποία  είχε πρωτοστατήσει στην κατασκευή του Λαογραφικού Μουσείου. έτσι δόθηκε τιμητική πλακέτα στα παιδιά της και τους γονείς της και ονομάστηκε η αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου, αίθουσα ”Άννα Ιγγλεζάκη”

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Χρήστος Πάχτας, ο εκπρόσωπος της Ελληνικός Χρυσός κ.David Hume, o Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αρναίας κ. Γεώργιος Διαμαντούδης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ιερισσού κ. Γώργιος Πασχαλίδης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παλαιοχωρίου κ.Σταμάτης Ρίμπας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Στρατωνίου κ  Νίκος Ζαγοράκης, ο Διευθυντής του ΚΠΕ Αρναίας κ. Ιωάννης Λάμπρου

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η  Χορωδία Παλαιοχωρίου, τα χορευτικά συγκροτήματα Στρατονίκης και Στρατωνίου, ο Σύλλογος Γυναικών Νεοχωρίου, η Πολιτιστική Ένωση Χαλκιδικής “Τα Μαντεμοχώρια” και η Ακαδημία Χορού Πεύκων Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ένα στολίδι για την περιοχή, το οποίο θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνει πόλος έλξης για τους κατοίκους της περιοχής, καθώς και για τους επισκέπτες που θα βρίσκονται στη περιοχή.

Δείτε εδώ  τα βίντεο από την live μετάδοση που έγινε στην σελίδα του Έργο Χαλκιδικής στο facebook ενώ σύντομα θα έχετε την δυνατότητα μέσα από  το κανάλι του Έργο Χαλκιδικής στο youtube να παρακολουθήσετε όλη την εκδήλωση.

[Φωτογραφίες από ergoliptesxalkidikis]

[ΠΗΓΗ: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com, 27/5/2018]