Ο ΦΟΔΣΑ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΧΥΤΑ ΑΡΝΑΙΑΣ

Στην υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου: «ΧΥΤΑ/Υ 4ης Δ.Ε. Χαλκιδικής», προχώρησαν από κοινού σήμερα, 20-04-2018, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, κ. Γεώργιος Ζουμπάς, ο Πρόεδρος του ΦΟ.Δ.Σ.Α. Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Μιχάλης Γεράνης και ο εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος της ανάδοχης κοινοπραξίας κ. Σπυρίδων Κολοβός. Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, κ. Δ. Ψιλιάγκος, ο Αντιδήμαρχος Παναγίας, κ. Ι. Μητροφάνης, ο Πρόεδρος της ΑΞΤΑΔΑ κ. Ελ. Βαλσαμής και του ΑΠΚ, κα. Ελ. Παναγιωτοπούλου. Από την Τεχνική Υποστήριξη του έργου παρόντες ήταν ο Προϊστάμενος της Διευθύνουσας Υπηρεσίας, μέλη της Επιτροπής Διαγωνισμού και η Τεχνική Σύμβουλος της Πράξης κ. Κ. Πασχάλη.

Το έργο του ΧΥΤΑ Αρναίας, το οποίο βάσει του σχεδιασμού αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 15 μήνες, θα συμβάλει καθοριστικά στη μεταβατική περίοδο έως την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Συγκεκριμένα, το έργο θα υποδέχεται απορρίμματα των Δήμων Αριστοτέλη και Πολυγύρου, έως την ολοκλήρωση της Μονάδας Κομποστοποίησης Χαλκιδικής, η οποία σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στα Πλανά με τη σύμπραξη των Δήμων Αριστοτέλη, Πολυγύρου και Σιθωνίας και της Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων Ανατολικού Τομέα, η οποία ήδη μελετάται και θα κατασκευαστεί στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ και ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, στις τοποθετήσεις τους τόνισαν από κοινού την καλή συνεργασία που θα πρέπει να αναπτυχθεί με τον Ανάδοχο, έτσι ώστε το έργο να ολοκληρωθεί έγκαιρα και άρτια και να παραδοθεί προς χρήση στους δημότες

 

[ΠΗΓΗ: http://respentza.blogspot.gr/, 21/4/2018]