ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ (ΜΕΡΟΣ 2ο)

Πρόσφατα έγραψα ένα άρθρο με στοιχεία από τη νεοελληνική πραγματικότητα που, συγκεντρωμένα όλα μαζί, υποστήριζαν ότι δεν είναι χώρα αυτή . Αλλά είναι δόκιμο να συγκεντρώνει κανείς στοιχεία και ειδησάρια από τα πρόσφατο παρελθόν έτσι, χωρίς χρονικό περιορισμό Μήπως είναι παραπλανητικό Αποφάσισα λοιπόν να αρχίσω να καταγράφω συμβάντα που κατά τη γνώμη μου υπογραμμίζουν το ίδιο συμπέρασμα για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ας πούμε τρεις μήνες.

Από τότε που άρχισα να τα καταγράφω, λοιπόν, π ελληνική δικαιοσύνη αθώωσε τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο για το ομοφοβικό του παραλήρημα και τον Πάνο Κομμένο για το «λιντσάρετε τον Πάχτα». Το ΣτΕ ακύρωσε νόμο για τα μάθημα των Θρησκευτικών, καθώς «φαλκιδεύεται» ο «σκοπός της ανάπτυξης της ορθόδοξης χριστιανικής συνείδησης των μαθητών». Αντιεξουσιαστές μπούκαραν στο γερμανικό προξενείο του Ηρακλείου για να διαμαρτυρηθούν επειδή οι Τούρκοι βομβαρδίζουν τη Συρία. Χρυσαυγίτες σφράγισαν με οξυγονοκόλληση πόρτα σχολείου για να μην παρελάσει με τη σημαία αλλοδαπή μαθήτρια στη Σαντορίνη. Κρατούμενοι κράτησαν φύλακα όμηρο στις φυλακές Τρικάλων. Τον άφησαν ελεύθερο όταν επενέβησαν άλλοι κρατούμενοι. Σε εξώ δικό της η «Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων», απειλούσε πολιτικούς που θα ψηφίσουν σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία «με την ποινή του θανάτου».

Την ίδια εποχή στο Facebook κυκλοφόρησε βίντεο με φαντάρους που πέταξαν έναν σκύλο στον γκρεμό. Δυο μέρες μετά, 60χρονος από την Καρδίτσα κλείδωσε γάτα σε κλουβί και την κάρφωσε με ψαροντούφεκο. Τηλεοπτικός σταθμός έκανε ρεπορτάζ για μητέρα, σύζυγο ιπτάμενου της Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία όπως αποδείχθηκε δεν ήταν παντρεμένη, δεν είχε παιδάκι και είχε άλλο όνομα. Το ΠΑΜΕ έκανε κατάληψη στο κτίριο της ΓΣΕΕ. Εκδήλωση του νέου κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη διεκόπη από οπαδούς του Αρτέμη Σώρρα. Ακόμα, 93 καθηγητές της Νομικός της Αθήνας κατήγγειλαν με κείμενό τους τα περιστατικά ακραίας παρανομίας στη σχολή τους. Στο ίδιο διάστημα σε συνεδρίαση Επιτροπής της Βουλής ο ιδρυτής του Taxibeat εξήγησε στον αρμόδιο υπουργό πώς λειτουργούν οι πιστωτικές κάρτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε για πρόεδρο του ΕΦΚΑ υποψήφιο τόσο ακατάλληλο που αποσύρθηκε επειδή δεν θα τον ενέκριναν ούτε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι Οι δύο Έλληνες συλληφθέντες στην Τουρκία μπορεί να μείνουν εκεί για 15 χρόνια. Βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας διατύπωσε την ιδέα ότι η χώρα μας θα μπορούσε να τους ανταλλάξει με τους 8 Τούρκους που ζητούν άσυλο. Έξι νεαροί Έλληνες επιτέθηκαν σε σπίτι Ινδού στον Ωρωπό με μπουκάλια, βεγγαλικά και φωτοβολίδες. Απαντώντας για τον σοβαρό τραυματισμό πολίτη από ένοπλους ληστές, ο αρμόδιος υπουργός δήλωσε πως «δεν ζούμε σε κόσμο αγγελικά πλασμένο». Ο Στέφανος Χίος πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό όταν δικαστικός επιμελητής μπήκε στα γραφεία της εφημερίδας του. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον» παρέμεινε κλειστή από τη Μ. Πέμπτη μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα. Στο ίδιο διάστημα η Θεσσαλονίκη βρέθηκε χωρίς νερό για μέρες, με τον εκπρόσωπο του συνδικάτου εργαζομένων να δηλώνει «μηχανήματα είναι, χαλάνε». Αυτά είναι μερικά μόνο που πήρα εγώ χαμπάρι. ΚάποιοΛένε ότι η πυκνότητα αυτών των ειδήσεων δεν έχει πολλή σημασία. Δεν ξέρω. Το πείραμά μου επρόκειτο να κρατήσει τρεις μήνες. Δεν έχουν περάσει τρεις μήνες.

Τα παραπάνω συνέβησαν μέσα σε είκοσι έξι ημέρες…

 

[ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ,  του Θοδωρή Γεωργακόπουλου, 13/04/2018]