ΕΠΕΣΑΝ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΙ… ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΤΣΙΡΩΝΗ

«Ο ΕΛΕΓΧΟΣ των γεννήσεων και του παρεμπορίου ζώων, καθώς και η διαφάνεια στα οικονομικά είναι αδιαπραγμάτευτα ζητήματα στο νομοσχέδιο», δήλωνε χθες το πρωί στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης. Τόσο αδιαπραγμάτευτα που λίγες ώρες αργότερα η διαπραγμάτευση άρχιζε από την αρχή. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τη δήλωση του κ. Τσιρώνη, το νομοσχέδιο για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα «κατόπιν εντολής πρωθυπουργού» αποσύρεται και θα επανέλθει τροποποιημένο «με όποιες διορθώσεις κρίνεται απαραίτητο». Αν ο αναπληρωτής κάνει πραγματικά όλες τις διορθώσεις που χρειάζεται, τότε το νομοσχέδιο δεν θα τροποποιηθεί απλώς, αλλά θα ξαναγραφτεί απ’ την αρχή.

ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ότι για το ίδιο θέμα έβγαλε ανακοίνωση και ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου. Ενα θέμα, δύο ανακοινώσεις, ίσως για να το εμπεδώσουμε καλύτερα. Ισως πάλι για να ξεκαθαριστεί ποιος έχει την πολιτική ευθύνη για ένα νομοσχέδιο που αντέδρασαν ακόμα και οι πέτρες. Ξαφνικά όλοι νίπτουν τας χείρας τους. Ακόμα και ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως «το κόμμα δεν γνώριζε επακριβώς τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο», μη τυχόν και οι φιλοζωικές δεν ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές.

ΤΟ ΩΡΑΙΟ είναι ότι την πιο σκληρή ανακοίνωση εξέδωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι, το κόμμα δηλαδή στο οποίο ανήκει ο Γιάννης Τσιρώνης και το οποίο συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ! Ας ανακεφαλαιώσουμε λοιπόν: Το νομοσχέδιο δεν γνώριζαν η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Οικολόγοι Πράσινοι, οι φιλοζωικές οργανώσεις, οι κτηνίατροι, οι δήμοι. Όλοι «δείχνουν» τον Γιάννη Τσιρώνη και μπορεί να έχουν δίκιο. Ομως η παταγώδης αποτυχία της κυβέρνησης σε οτιδήποτε έχει να κάνει με τη φύση, το περιβάλλον και την οικολογία είναι δεδομένη και δεν φταίει μόνο ο Τσιρώνης. Η ανικανότητά της φάνηκε από το πώς χειρίστηκε την πετρελαιοκηλίδα στον Αργοσαρωνικό, επιχειρώντας να υποβαθμίσει τη ρύπανση, μέχρι το κρυφτούλι του πρωθυπουργού και τα επικοινωνιακά παιχνίδια στις καταστροφικές πυρκαγιές και τις φονικές πλημμύρες. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε περιβαλλοντική ευαισθησία, αλλά ήταν τόση που εξαντλήθηκε στις Σκουριές.

 

[ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, της Δέσποινας Κονταράκη, 28/3/2018]