«ΠΡΙΝ» ΚΑΤΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

Για να ξέρετε, το «ΠΡΙΝ» είναι η εβδομαδιαία εφημερίδα της Αντικαπιταλιστικής Κομμουνιστικής Αριστεράς, όπως διαφημίζει κάτω από τον τίτλο της, και το κάνει προφανώς για να μην την μπερδέψτε με την «άλλη» Αριστερά, την… καπιταλιστική. (;;;)

Και όσο και αν δεν το πιστεύετε, πουλάει λιγότερα φύλλα και από το «Δρόμο της Αριστεράς» ! Ναι, αλήθεια, πουλάει 840 φύλλα Πανελλαδικά!!!

Στο τελευταίο φύλλο της τα βάζει λοιπόν με την αστική δημοκρατία και την κατηγορεί πως προσπαθεί να γίνει «ευέλικτη», διότι υπάρχει έλλειψη «ριζοσπαστικής αριστερής αμφισβήτησης» στις πρακτικές της…

Παράδειγμα τρανό κατά την εφημερίδα της Αντικαπιταλιστικής Κομμουνιστικής Αριστεράς είναι η θέση του εκπροσώπου της Κομισιόν Αλεξάντερ Βιντερστάιν, ο οποίος όταν του ζητήθηκε από αμετανόητους «οικολόγους» της πλάκας να σχολιάσει τα «της ολέθριας για το περιβάλλον και για πολλούς τομείς κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας στη Χαλκιδική επένδυσης της Eldorado Gold» (!!!), ο άνθρωπος, μη βλέποντας τίποτα από αυτά στην πραγματικότητα και διακρίνοντας τα μικροσυμφέροντα των ερωτώντων, ζήτησε απλά εφαρμογή των μέτρων για τη βελτίωση του επιχειρηματικού και επενδυτικού περιβάλλοντος της Ελλάδας, όπως προβλέπονται στο πρόγραμμα προσαρμογής.

Άλλο τρανό επιχείρημα του «Πριν» είναι η αδιαφορία, λέει, των Ευρωπαίων παραγόντων για τις «επαπειλούμενες εξορύξεις υδρογονανθράκων που απειλούν να κάνουν αγνώριστη (και τουριστικώς ανεπιθύμητη, όσο κι αν φαντάζει αδιανόητο με τα σημερινά δεδομένα) μια εκπληκτική περιοχή που περικλείει το Ζαγόρι, σαράντα έξι παραδοσιακούς οικισμούς, σημαντικό τμήμα εθνικών πάρκων της Βόρειας Πίνδου, του Βίκου Αώου και της Πίνδου Βάλια Κάλντα»!!! Έλα, φίλε, κόψε κάτι… Ακόμα και οι δικοί σας σύντροφοι της «πρώτης φοράς Αριστερά» θέλουν την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο… Αλλά, ξέχασα… Δεν είστε σύντροφοι… Εσείς (και άλλοι 839 σε όλη την Ελλάδα), είστε της… Αντικαπιταλιστικής Κομμουνιστικής Αριστεράς… Και πολεμάτε την «επέλαση του νεοφιλελευθερισμού»!!!

Το ερώτημα που παραμένει είναι πως βγαίνει οικονομικά μια εφημερίδα που πουλάει κάτω από 800-900 φύλλα την εβδομάδα σε όλη την Ελλάδα; Ποιοι την χρηματοδοτούν;.