ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

Εν αναμονή της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου για την υπόθεση της Ελληνικός Χρυσός στα Μεταλλεία Κασσάνδρας Χαλκιδικής, η δικάσιμος που είχε οριστεί στο ΣτΕ για την 21η Μαρτίου για τις εκκρεμούσες προσφυγές της εταιρείας, αναβλήθηκε. Η νέα ημερομηνία από το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικράτειας, πενταμελούς σύνθεσης, για το πακέτο προσφυγών, πέντε τον αριθμό, της εταιρείας μαζί με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χαλκιδικής, τον Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων κ.ά., προσδιορίστηκε για τις 5 Δεκεμβρίου του 2018… Το πιο πιθανό είναι έως τότε να έχει διαφοροποιηθεί το αντικείμενο της δίκης, ανάλογα με την εξέλιξη της διαιτησίας.

Να θυμηθούμε πως η Ελληνικός Χρυσός είχε καταθέσει προσφυγή στις 28 Δεκεμβρίου 2016 ζητώντας να ακυρωθούν δύο αποφάσεις του τότε υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας (5.7.2016 και 2.11.2016) Π. Σκουρλέτη, με τις οποίες απορρίφθηκε η τεχνική μελέτη «Μεταλλουργικής Μονάδας Χαλκού, Χρυσού και Θεϊκού οξέος Μαντέμ Λάκκου».

H “ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ” δημοσιεύει σχετικό άρθρο με τίτλο «Εν αναμονή της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου», με υπογραφή Λ. Σταυρογιάννη, η οποία αναπαράγει antigold επιχειρήματα και υπεραμύνεται των θέσεων του Δημοσίου. Δεν θα περιμένατε και κάτι διαφορετικό, έτσι;