Γ. ΖΟΥΜΠΑΣ: “30 ΦΟΡΕΣ ΕΧΩ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗΣ” – Λ. ΤΟΣΚΑΣ: “Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΖΕΣΤΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ”

Ο εκτελών χρέη δημάρχου Αριστοτέλη Γιώργος Ζουμπάς και ο περιφερειακός σύμβουλος Χαλκιδικής Λάζαρος Τόσκας ήταν μεταξύ άλλων παρόντες στην κινητοποίηση που διοργάνωσαν κάτοικοι και φορείς της Ουρανούπολης διαμαρτυρόμενοι για την πλήρη αδιαφορία και εγκατάλειψη που εισπράττουν από όλους τους επίσημους φορείς της πολιτείας για τα έργα πνοής και ανάπτυξης που εκκρεμούν εδώ και χρόνια στον οικισμό τους.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Ζουμπάς τόνισε στους κατοίκους ότι τόσο το έργο κατασκευής του λιμένα όσο και τα έργα συντήρησης της επικίνδυνης πλέον επαρχιακής οδού Τρυπητής – Ουρανούπολης είναι ευθύνη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και είναι εγκλωβισμένα μέσα σ’ έναν κυκεώνα εργολαβικών αστοχιών και γραφειοκρατικών γραναζιών. (Δείτε βίντεο εδώ).

Ο ίδιος υπεραμύνθηκε της στάσης που έχει τηρήσει απέναντι σ’ αυτά τα προβλήματα, όταν κάποιοι κάτοικοι του διαμαρτυρήθηκαν, ότι ο δήμος τους έχει ξεχάσει υπογραμμίζοντας πως ο ίδιος προσωπικά έχει πάει 30 φορές στην Αθήνα και σε υπουργεία για τα ζητήματα της Ουρανούπολης και θα κατεβεί και την προσεχή Δευτέρα. Ξεκαθάρισε όμως ότι είναι περισσότερο αισιόδοξος για την έναρξη και την ολοκλήρωση των έργων της συντήρησης της επαρχιακής οδού και λιγότερο για το λιμάνι, το οποίο είναι μια εξαιρετικά μπερδεμένη υπόθεση.

Από την μεριά του ο περιφερειακός σύμβουλος Χαλκιδικής με τον ΣΥΡΙΖΑ Λάζαρος Τόσκας χαιρέτησε την έναρξη των αγωνιστικών δράσεων των κατοίκων της Ουρανούπολης, τις οποίες χαρακτήρισε απολύτως απαραίτητες, καθώς “τόσο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όσο και ο ίδιος προσωπικά ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος δεν έχουν πάρει ζεστά το θέμα” επισήμανε. (Δείτε βίντεο εδώ).

Μάλιστα ο κ. Τόσκας επέρριψε και αδιαφορία στο πρόσωπο του αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργου, καθώς όπως είπε εδώ και καιρό του ζήτησε να κλείσει συνάντηση εκπροσώπων των φορέων της Ουρανούπολης με τον κ. Τζιτζικώστα, τους το υποσχέθηκε ο κ. Γιώργος, αλλά αυτή η συνάντηση δεν έχει γίνει ακόμη εξαιτίας της αυτής της αδιαφορίας.

Ο εκπρόσωπος των κατοίκων και των φορέων της Ουρανούπολης κ. Τρύφων Μήτιντζης τόνισε πως οι διαμαρτυρίες των κατοίκων θα συνεχιστούν μέσα στο προσεχές διάστημα στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Γραφείο του Πρωθυπουργού. Στο βίντεο εδώ μπορείτε να δείτε τις δηλώσεις του.

* Η φωτογραφία της ανάρτησης είναι από το halkidikinews

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr/, 24/2/2018]