ΤΙΣ… #SKOURIES ΔΙΕΒΗ ΚΑΙ Ο “ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ”…

Η αναρχική συλλογικότητα “Ρουβίκωνας” στην προκήρυξη που δημοσιοποίησε σχετικά με την εισβολή που έκαναν μέλη του κατά την διάρκεια της ομιλίας του υπουργού οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στο κτίριο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών μεταξύ άλλων κάνουν αναφορά και στην επένδυση χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική.

Η αναφορά του “Ρουβίκωνα” για τις “Σκουριές” γίνεται στο τμήμα της προκήρυξης που αφορά την δημόσια περιουσία και το “ξεπούλημα” της, όπως το χαρακτηρίζει ο συντάκτης της προκήρυξης, τις ευρύτερες ιδιωτικοποιήσεις και τα επιμέρους σκάνδαλα.

Πιο συγκεκριμένα το επίμαχο τμήμα της προκήρυξης αναφέρει τα εξής:

«Το ξεπούλημα της δημοσίας περιουσίας, συνεχίζεται απρόσκοπτα. Το παλιό ΤΑΙΠΕΔ αναβαθμίστηκε, άλλαξε όνομα σε Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. κοινώς υπερταμείο όπου δια νόμου του εκχωρήθηκαν ότι μπορεί κάνεις να φανταστεί. Λιμάνια αεροδρόμια, σιδηρόδρομοι, ορυκτός και θαλάσσιους πλούτος, υποδομές, ακίνητα και πρώην ΔΕΚΟ γίνονται με ταχύτατους ρυθμούς βορά στα αρπακτικά του ιδιωτικού κεφαλαίου. Η λίστα των ιδιωτικοποιήσεων και τα επιμέρους περιστατικά – σκάνδαλα (όπως Σκουριές, Ελληνικό, Βουνά με ανεμογεννήτριες, ΔΕΗ, Σιδηρόδρομοι, υδρογονάνθρακες στη Δ. Μακεδονία ) είναι τόσο τεράστια που είναι αδύνατο να γίνει εδώ έστω και απλή αναφορά τους. Ταυτόχρονα στα μέλη του ΔΣ του υπερταμείου, εξασφαλίστηκε ποινική ασυλία για τυχόν ζημιές που μπορεί να προκύψουν στο δημόσιο από τις συμβάσεις παραχώρησης που θα υπογράψουν (!!!).»

Κι άλλες φορές έχουμε διαβάσει ανάλογες προσεγγίσεις για τις Σκουριές από αναρχικές συλλογικότητες. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που διαβάζουμε κάτι για τις Σκουριές από τον “Ρουβίκωνα”, που το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι η πιο γνωστή αναρχική συλλογικότητα, εξαιτίας των συχνών παρεμβάσεων της, αλλά και των στιγμιότυπων που δίνει στη δημοσιότητα.

Είναι προφανές, κατά την γνώμη μας, ότι η αναφορά που γίνεται στην μεταλλευτική επένδυση στις Σκουριές εντάσσεται σ’ ένα, ας το ονομάσουμε “πεδίο”, που δεν υφίσταται στην πραγματικότητα, καθώς τα μεταλλεία Κασσάνδρας δεν έχουν καμία σχέση με το δημόσιο και την περιουσία του. Είναι ιδιωτική η περιουσία τους και κάποιοι θέλουν να την κάνουν δήθεν δημόσια για να αποκομίσουν μέσα στο δάσος οικόπεδα “πρώτης γραμμής”, όπως οι ίδιοι τα χαρακτηρίζουν…

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr/, 14/2/2018]