Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΠΕΡΙΞ” ΤΟΥ TV100

Τις επιφυλάξεις του για την πορεία του έργου του λιμανιού της Ουρανούπολης εξέφρασε ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Γιώργος Ζουμπάς, μιλώντας στα “Πέριξ” της TV100, παρά τις διαβεβαιώσεις περί δημοπράτησής του εντός του Μαρτίου 2018, τόσο από το γραφείο του πρωθυπουργού όσο και από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Όπως σημείωσε ο κ. Ζουμπάς η γραφειοκρατία αποτελεί τροχοπέδη για μια σειρά από ζητήματα, όπως στο ζήτημα της λειτουργίας των σφαγείων Αρναίας, της πρόσληψης φυλάκων ώστε να καταστεί επισκέψιμος ο Πύργος της Ουρανούπολης ή του δρόμου Τρυπητής – Ουρανούπολης.

Στην ίδια εκπομπή θίχθηκαν και άλλα θέματα, όπως αυτό των σφαγείων Αρναίας αλλά και το μεγάλο θέμα της ύδρευσης στην Μ. Παναγιά.

Για τα σφαγεία ελέχθη πως μετά από 10 χρόνια αναμονής ορίστηκε νέο ΔΣ στη διαδημοτική επιχείρηση της οποίας η διάρκεια είχει λήξει και ο δρόμος για την επαναλειτουργία των σφαγείων έχει ανοίξει.

Για το θέμα της ύδρευσης ελέχθη το γνωστό παραεπιστημονικό antigold επιχείρημα πως η μεταλλευτική φταίει για την αυξημένη περιεκτικότητα των νερών σε βαρέα μέταλλα !!! Έτσι χρειάζονται φίλτρα για βαρέα μέταλλα και για άλλους οικισμούς εκτός από τους 5 που ήδη διαθέτουν, αλλά δεν υπάρχουν κονδύλια… Ο κςο Ζουμπάς κατάφερε και πάλι να συνδέσει το θέμα της ακαταλληλότητας του νερού (η οποία φυσικά οφείλεται στη φυσική μεταλλοφορία των πετρωμάτων της περιοχής), με την παρωπιδική στάση  της δημοτικής αρχής κατά της επέκτασης της μεταλλευτικής δραστηριότητας, διότι όπως επιχειρηματολόγησε, έχει τεράστιο κόστος να λειτουργεί για κάθε οικισμό ένα «εργοστάσιο καθαρισμού του νερού», το οποίο θα συνεπαγόταν ίσως και αύξηση χρέωσης του νερού από το Δήμο.

Η παρουσιάστρια του έβαλε «πάγο» όταν άρχισε να μιλάει για τις antigold θέσεις του.. (δες στο 16:30).

Ερωτηθείς για το αστυνομικό τμήμα Ιερισσού, απόφυγε να μας πει το λόγο που δεν λειτουργεί και απάντησε πως ακόμα δεν έχει παραχωρηθεί το οικόπεδο για να κτιστεί το οίκημα που θα το στεγάσει. Για την Ουρανούπολη δήλωσε πως ο Δήμος παραχώρησε οίκημα και ο αστυνομικός σταθμός Ουρανούπολης λειτουργεί από το καλοκαίρι…

Δείτε εδώ το βίντεο από την εκπομπή.