Δ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΙ 1 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΛΛΑ ΚΑΘΗΣΥΧΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ…

Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση ο Δήμος Αριστοτέλη για την πρωτοφανή ιστορία ανάκλησης χρηματοδότησης 5 έργων στα Μαδεμοχώρια, των οποίων η χρηματοδότηση παρ’ ότι είχε εγκριθεί, τελικά φτάσαμε στο σημείο η Τράπεζα της Ελλάδας να ζητάει από το δήμο να της επιστρέψει ποσό 1 εκατομμυρίου ευρώ!!!

Καμία εξήγηση προς τους δημότες γιατί δεν έγιναν αυτά τα πολύ σημαντικά έργα για τα Μαδεμοχώρια και γιατί φτάσαμε στο σημείο να έχει χρεωθεί ο δήμος με αυτό το υψηλό ποσό για τα δεδομένα του.

Ο εκτελών χρέη δημάρχου Αριστοτέλη Γιώργος Ζουμπάς και οι συνεργάτες του αρκέστηκαν σε μια μακροσκελή ανακοίνωση στην οποία δεν υπάρχει ούτε μια λέξη για το “αυτογκόλ” στα ταμεία του δήμου.

Είναι μια ανακοίνωση που αφορά την έγκριση προϋπολογισμού του 2018 και του τεχνικού προγράμματος του Δήμου, κατά την οποία μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

“…ο ψηφισθείς προϋπολογισμός για το οικονομικό έτος 2018 απέσπασε τη σύμφωνη γνώμη του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, κατά το στάδιο ελέγχου αυτού πριν από την έγκρισή του από το Δημοτικό Συμβούλιο, χαρακτηριζόμενος ως καταρτισθείς σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, ρεαλιστικός – μη ελλειμματικός, απεικονίζοντας πραγματικές εκτιμήσεις για τη διακύμανση των εσόδων και δαπανών τα οποία αναμένεται να εισπραχθούν και να πληρωθούν αντίστοιχα κατά τη διάρκεια του νέου οικονομικού έτους και πλήρως ισοσκελισμένος, χωρίς καμία ανάγκη για τροποποίηση των εγγεγραμμένων σε αυτόν ποσών, ώστε να υπάρχει συμμόρφωση με τη σχετική νομοθεσία.”

Αν καταλαβαίνουμε σωστά, το οικονομικό επιτελείο του Δήμου Αριστοτέλη κατάρτισε ένα προϋπολογισμό στον οποίο έχει συμπεριληφθεί το υπόλοιπο οφειλής 573.000. ευρώ από τα ανακληθέντα έργα και παρ’ όλα αυτά τον χαρακτηρίζουν (τον προϋπολογισμό) “ρεαλιστικό”, “ισοσκελισμένο” και “μη ελλειμματικό” (!!!??).

Ευχόμαστε ολόψυχα αυτή η εκτίμηση να βγει αληθινή στους ανθρώπους του δήμου και να μην βρεθούν προς εκπλήξεως και ενώπιον μιας δημιουργικής λογιστικής ασάφειας, κατά τη διάρκεια του έτους, τόσο εκείνοι, όσο και οι δημότες που θα κληθούν να πληρώσουν το μάρμαρο, ενώ δεν χρωστούν τίποτα και σε κανένα.

“Όλα τα λεφτά”, όπως λέγεται και στην καθομιλουμένη είναι το κλείσιμο της ανακοίνωσης. Μπορεί στο δήμο να μην μπορούν να ολοκληρώσουν έργα που έχουν μπει σε ροή χρηματοδότησης, χωρίς εκείνοι να έχουν καταβάλει καμία προσπάθεια διαθέτουν όμως απίστευτο μαύρο χιούμορ, ιδίως όταν αναφέρονται στην ανάπτυξη του δήμου και στην αποφυγή διχασμού της κοινωνίας. Διαβάστε και θα καταλάβετε τι εννοούμε.

“Η Δημοτική Αρχή, που υλοποιεί τη δέσμευσή της για την εκπόνηση ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδιασμού για το σύνολο της περιοχής του Δήμου Αριστοτέλη, με σεβασμό στο περιβάλλον και αξιοποίηση των τοπικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων όλων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του, θα συνεχίσει τη σκληρή και επίπονη δουλειά για να πετύχει τους στρατηγικούς στόχους που από την αρχή της θητείας της έθεσε, μακριά από μονομέρειες και διαθέσεις πόλωσης και διχασμού.”

 

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr, 10/01/2018]