ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΖΟΥΡΑΡΙ ΠΡΟΣ… “ΕΡΙΔΜΑΤΟΝ” ΤΣΙΠΡΑ!

Στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται η επιστολή παραίτησης του Κώστα Ζουράρι. Σύμφωνα με πληροφορίες από την κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός θα λάβει τις “σχετικές αποφάσεις” μετά το πέρας της συζήτησης στη Βουλή αύριο για το πολυνομοσχέδιο.

Η αιφνιδιαστική εμπλοκή με τον Κ. Ζουράρι θα φανεί αύριο το βράδυ εάν θα επιταχύνει τυχόν προθέσεις του Αλέξη Τσίπρα για ανασχηματισμό ή εάν ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε συνεννόηση με τον κυβερνητικό του εταίρο, Πάνο Καμμένο, σε απλή αντικατάστασή του.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, ο Π. Καμμένος φέρεται να επικοινώνησε το πρωί με τον Κ. Ζουράρι ζητώντας του να παραιτηθεί από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας. Στη συνέχεια ο κ. Ζουράρις έστειλε την επιστολή παραίτησης στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Νωρίτερα το Capital.gr μετέδιδε ότι ο υφυπουργός Παιδείας με δήλωσή του στο vima.gr γνωστοποίησε την πρόθεσή του να θα ανακοινώσει την παραίτησή του αύριο Δευτέρα στη Βουλή, μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του κατά του Ολυμπιακού και του Άρη.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα πληροφορίες που επικαλείται το skai.gr, για το συγκεκριμένο ζήτημα με τον Κώστα Ζουράρι επικοινώνησε τηλεφωνικά και ο κ. Πάνος Καμμένος. Υπογραμμίζεται πως από το πρωί τα τηλέφωνα ανάμεσα σε Μαξίμου και ΑΝΕΛ “πήραν φωτιά” με τη δυσαρέσκεια να είναι έκδηλη από την πλευρά του κυβερνώντος κόμματος για τις δηλώσεις Ζουράρι.

Ο υφυπουργός Παιδείας ξεπέρασε χθες τα όρια όταν, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, προσέβαλε με χυδαίο τρόπο τον κόσμο του Ολυμπιακού και του Άρη.

Αναλυτικότερα, όπως μεταδίδει το protothema.gr, ο κ. Ζουράρις είπε στον αέρα ένα γνωστό υβριστικό σύνθημα των οπαδών του ΠΑΟΚ που αφορά τον Ολυμπιακό, παραφράζοντας το βέβαια με τα “δικά του ελληνικά”. “Βουντού, βουντού, βουντού και μια καρφίτσα μαύρη, στο κατώτερο τμήμα του στεατοπυγικού μου συστήματος καθίσανε 10.000 γαύροι…”, αναφώνησε πολλές φορές ο κ. Ζουράρις.

Ωστόσο ο κ. Ζουράρις δεν έμεινε εκεί, καθώς σε ερώτηση του παρουσιαστή απάντησε με το εξής εκπληκτικό: “Ποιος τον γ…άει τον Άρη;”.

Το δυσάρεστο της υπόθεσης είναι πως αυτά ειπώθηκαν από τον υφυπουργό Παιδείας (!) και μάλιστα σε δημόσιο μέσο μαζικής ενημέρωσης, και όχι σε μια ιδιωτική συνάντηση.

Η επιστολή παραίτησης ήταν λακωνική και σε άπταιστη καθαρεύουσα. Μάλιστα στην προσφώνηση του προς τον Αλέξη Τσίπρα ο υφυπουργός Παιδείας τον αποκαλεί “Ερίδματο”, δηλαδή καλοδομημένο: Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, είχε ως εξής:

“Ερίδματε πρωθυπουργέ και σύντροφε υποβάλλω σήμερα 14.1.2018 την από την θέση του υφυπουργού επί της παιδείας παραίτησίν μου, η οποία διευκολύνει, ως εικός την κυβερνητική αλληλεγγύη και, συνάμφω το πολιτικό μου αυτεξούσιον. Μετά της προσηκούσης τιμής, Κώστας Γ. Ζουράρις”

 

[ΠΗΓΗ: http://www.capital.gr, της Νίκης Ζορμπά, 14/1/2018]