ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΧΕΙΜΩΝΑ ΦΕΤΟΣ;

Την  απάντηση στο ερώτημα ” Θα κάνει κάποτε χειμώνα φέτος;” δίνει στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο Σάκης Αρναούτογλου:?»

Γεια σας φίλες και φίλοι! Βομβαρδισμός μηνυμάτων τις τελευταίες ημέρες με ένα και μόνο ερώτημα να κυριαρχεί!!! ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΧΕΙΜΩΝΑ ΦΕΤΟΣ? Φυσικά και η απάντηση του ερωτήματος δεν μπορεί να είναι ένα “ναι” ή ένα “οχι” καθώς έχουμε μπροστά μας και τον Φλεβάρη αλλά και τον Μάρτη όπου ο χειμώνας δεν διστάζει να κάνει αισθητή την παρουσία του αλλά δεν λείπουν και οι ημέρες που μας προετοιμάζουν στην μετάβαση προς την άνοιξη.

Όμως, αν ανατρέξουμε στο παρελθόν και συγκρίνουμε ημιζωνικές κυκλοφορίες πάνω απο την Ευρώπη (σαν κι αυτή που βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες) 7 στις 10 φορές (και μετά από ένα περίπου δεκαήμερο) ακολουθούν “κατεβασιές” ψυχρών αερίων μαζών πολικής προέλευσης σε μεγάλο τμήμα της ευρωπαϊκής ηπείρου αλλά και στη χώρα μας.

Δεν θα με εξέπληττε λοιπόν χοντρικά κυρίως προς τα τέλη του μήνα (Γενάρη) έως και τις αρχές του επόμενου (Φλεβάρη) να βιώσουμε κι εμείς κάποια στιγμή πραγματικά χειμωνιάτικες καιρικές συνθήκες εναρμονισμένες με το ημερολόγιο.

 

[ΠΗΓΗ: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.gr, 20/1/2018]