ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: 2 σε 1 – ΚΑΙ… ANTIGOLD KAI ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ!

Ο Δήμος Αριστοτέλη και ο τρόπος με τον οποίο ασκούν οικονομική διοίκηση οι άνθρωποι του συνιστούν παγκόσμια πρωτοτυπία για γέλια και για κλάματα στην κυριολεξία.

Από τη μια πλευρά, έχουν βάλει θεούς και δαίμονες για να σταματήσει τόσο η μεταλλευτική όσο και η τρέχουσα επενδυτική δραστηριότητα στο κοιτασματολογικό πεδίο της ΒΑ Χαλκιδικής. Είναι το μοναδικό θέμα στο οποίο έχουν να επιδείξουν… έργο.

Και από την άλλη πλευρά, για δεύτερη συνεχή χρονιά κάνουν αποδοχή του ποσού που αντιστοιχεί στο 20% των χρημάτων που εισπράττει κάθε χρόνο το δημόσιο με το νόμο 4203 του 2013, που αφορά τα τέλη για τις ενεργές παραχωρήσεις μεταλλείων, που στην προκειμένη περίπτωση αφορά τα μεταλλεία Κασσάνδρας.

Μέσα στο 2016 έκαναν αποδοχή στο ποσό των 294.000 ευρώ και στις 31 Δεκεμβρίου 2017 έκαναν αποδοχή του ποσού των 113.000 ευρώ. Μέσα δηλαδή σε δύο χρόνια εισέπραξαν 406.000 ευρώ.

http://politesaristoteli.blogspot.gr/2016/06/294000.html

Σε καλή μεριά και προς όφελος όλων των δημοτών θα ευχηθούμε και όχι σε υποθέσεις που κάνουν την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του δήμου να αισθάνονται ριγμένοι και κορόιδα.

Το πιο μεγάλο αστείο όλων, πριν παραθέσουμε μια σειρά ακατανόητων πραγμάτων που έχει κάνει αυτή η δημοτική αρχή με βάση τις αποδοχές των χρημάτων της Ελληνικός Χρυσός είναι, ότι ο εκτελών χρέη δημάρχου  Γιώργος Ζουμπάς έλεγε λίγες μέρες πριν εκπνεύσει ο χρόνος στο κανάλι του δήμου ότι δεν έχουν πάρει χρήματα από την εταιρεία και πως έχουν πλεόνασμα!!!

Το 2016 είχε γίνει ακριβώς το ανάποδο. Πρώτα πιστώθηκαν από το ΥΠΕΝ τα χρήματα στους λογαριασμούς του δήμου Αριστοτέλη και μετά ο εκτελών χρέη δημάρχου είχε πεί σε μια βράβευση πολιτιστικών συλλόγων στα Ν. Ρόδα ότι ο δήμος δεν έχει ανάγκη τα χρήματα της εταιρείας…

http://politesaristoteli.blogspot.gr/2016/07/blog-post_23.html

Το δεύτερο μεγάλο αστείο της υπόθεσης είναι ότι όσοι ήταν παρόντες στην πρόσφατη δημοτική συνεδρίαση που αποφάσισε να αποδεχθεί τα χρήματα της Ελληνικός Χρυσός στην πλειοψηφία τους πρωταγωνιστούν σε ακτιβιστικές δράσεις, ημερίδες, και τηλεοπτικές συνεντεύξεις εναντίον των μεταλλείων. Μόνο ο ιδρυτής του antigoldgreece έλειπε. Το λές και Θεία Δίκη…!

Τι άλλο όμως να πρωτοθυμηθεί κανείς γι’ αυτή τη δημοτική αρχή που λεφτά φορολογουμένων δημοτών μεταξύ αυτών εργαζόμενων και συνεργαζόμενων επαγγελματιών και επιχειρηματιών με τα μεταλλεία, τα δίνει σε δικηγόρους για να γίνουν δικαστικές προσφυγές που αποσκοπούν στο κλείσιμο τους;

Ή να θυμηθεί τους οικονομικής και κοινωνικής μορφής αποκλεισμούς που γίνονται σε φορείς και επαγγελματίες της περιοχής επειδή τυγχάνει να έχουν συνεργασία και με την Ελληνικός Χρυσός;

Εδώ διέκοψαν και την προγραμματική συμφωνία συνεργασίας που σύναψε η προηγούμενη δημοτική αρχή με την εταιρεία για να σταματήσουν όπως έλεγαν οι τριγωνικές συναλλαγές. Στο πλαίσιο αυτό έδιωξαν και τους 6 υπαλλήλους που πλήρωνε η Ελληνικός Χρυσός και οι οποίοι έφερναν στο δήμο χρήματα μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Χρήματα και προγράμματα που ξεπερνούσαν σε απορρόφηση ακόμη και το Δήμο Αθηναίων σύμφωνα με τηλεοπτικό ρεπορτάζ στο STAR CHANNEL!!!

http://politesaristoteli.blogspot.gr/2015/09/skouries_17.html

Κλείνοντας, αναρωτιόμαστε, τι είδους τρίγωνο σχηματίζεται όταν τα λεφτά από την εταιρεία πάνε στα κρατικά ταμεία και από εκεί στα ταμεία του Δήμου και το κάνει αποδεκτό στον εκτελούντα χρέη δημάρχου και τους συνεργάτες του;

 

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr, 8/1/2018]