ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ

Με ανακοίνωσή του, το Επαγγελματικό Σωματείο Μεταλλωρύχων Υπογείων Στοών Μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση της Δευτέρας 15/01 για το πολυνομοσχέδιο. Διαβάστε την ανακοίνωση, η οποία υπογράφεται από το Διοικητικό Συμβούλιο:

«Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση της Δευτέρας 15/01 ενάντια στο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο»

Για άλλη μια φορά η «αριστερή» Κυβέρνηση χτυπά το απεργιακό δικαίωμα και κάθε προοπτική για την εργατική τάξη της χώρας.

Οι εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Κασσάνδρας θα συμμετέχουμε στον αγώνα ενάντια στο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο.

Τη Δευτέρα 15/1, μέρα ψήφισης των μέτρων, καλούμε όλους τους εργαζόμενους και το λαό της Χαλκιδικής, στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη στις 6.30 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Η ωμή παρέμβαση με νόμο στα συνδικάτα θα πάρει άμεση, μαχητική, αγωνιστική απάντηση!

Κάτω τα χέρια από την απεργία!»

Σε άλλη ανακοίνωση, το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ & Ελληνικός Χρυσός «Η Αγία Βαρβάρα», και το Επαγγελματικό Σωματείο Μεταλλωρύχων Υπογείων Στοών Μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής, παίρνουν θέση στο θέμα του Σκοπιανού:

«Εκπροσωπώντας Έλληνες πολίτες, εργαζόμενους, Βορειοελλαδίτες, Μακεδόνες, δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε κατηγορηματικά την αντίθεση μας σε ονομασία της γειτονικής χώρας των Σκοπίων (FYROM), που θα περιέχει ως συνθετικό τον όρο “Μακεδονία”.

Η Μακεδονία αποτελεί την καρδιά της Ελλάδας, τιμημένη από τον Μεγάλο Αλέξανδρο, τον Φίλιππο και τον Αριστοτέλη. Ευτυχώς ή δυστυχώς για κάποιους, δεν ξεχνάμε την ιστορία μας και την ταυτότητα μας, και είμαστε απέναντι σε…

όποια πολιτική δύναμη ή παράταξη προτίθεται να στηρίξει ένα τέτοιο ξεπούλημα.

Δεν το επιτρέψαμε για τον ορυκτό μας πλούτο, δεν θα το επιτρέψουμε για την ιστορική μας συνείδηση.

Χωρίς καμία πολιτική στράτευση, δηλώνουμε ότι το σύνολο των εργαζομένων μεταλλωρύχων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας οφείλει και θα συμμετέχει σε κάθε πάλη υπεράσπισης της ιστορίας, της ταυτότητας και της ελευθερίας μας.

Το οφείλουμε στους κόπους και τους αγώνες που ξέρουμε πολύ καλά να δίνουμε και να κερδίζουμε».