Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΦΥΓΟΜΑΧΕΙ

Θα θυμάστε, πριν από εβδομάδες, την πρωτόδικη καταδίκη του Πάνου Καμμένου από το αστικό δικαστήριο σε χρηματική αποζημίωση 15.000 ευρώ συν τα δικαστικά έξοδα, επειδή είχε παρακινήσει πολίτες, σε δημόσιες συνομιλίες που καταγράφονταν από κάμερα έπειτα από ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, να λιντσάρουν τον τότε δήμαρχο Αριστοτέλη Χαλκιδικής Χρήστο Πάχτα. Την απόφαση αυτή το σύστημα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ την προσπερνά ως ασήμαντη, ενώ κατά τη γνώμη μου είναι ιδιαίτερα σοβαρή, επειδή κρίνεται, με τη βούλα του δικαστηρίου, ο διχαστικός λόγος, ο λόγος του μίσους τον οποίο χρησιμοποίησαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ για να ανέλθουν στην εξουσία. Επίσης, η απόφαση αυτή, και η τεκμηρίωσή της, μπορεί να είναι καθοριστική και για την έκβαση της ποινικής δίκης κατά του Πάνου Καμμένου για την ίδια υπόθεση, αφού μεταξύ άλλων το δικαστήριο αναφέρει πως «αποδείχθηκε ότι η προτροπή για λιντσάρισμα συνιστά αξιόποινη πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται από τον ποινικό κώδικα».

Η δίκη του Πάνου Καμμένου για την υπόθεση αυτή είχε προσδιοριστεί για τις 15 Δεκεμβρίου. Ο κυβερνητικός εταίρος είχε ήδη λάβει αναβολή. Την προηγούμενη φορά, στις 13 του περασμένου Ιουνίου, απάλλαξε από δικηγόρο του τη σύζυγό του, την οποία προανακριτικά είχε ορίσει ως πληρεξούσια του και πέτυχε την αναβολή επικαλούμενος πρόβλημα της νέας δικηγόρου του. Στις 15 Δεκεμβρίου ζήτησε και πήρε νέα αναβολή επειδή έχει θέμα υγείας η τρίτη, δηλαδή η πιο νέα δικηγόρος του.

Τι κρίμα που αρρωσταίνουν οι καημένες οι δικηγόροι του Πάνου Καμμένου. Κρίμα για την αλήθεια, αλλά και γιατί δεν δίνεται η ευκαιρία στον κατηγορούμενο υπουργό να αποδείξει ότι είναι αθώος. Να αποδείξει δηλαδή, μεταξύ άλλων, ότι ευσταθούσε η δημόσια καταγγελία του, της 16ης Σεπτεμβρίου 2013, ότι «πότιζαν δηλητήριο τα παιδιά στις Σκουριές και σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα». Κι ότι ήταν τόσο σίγουρος ότι συνέβαιναν έτσι τα πράγματα ώστε στις 21 Οκτωβρίου 2013 το κόμμα του, οι ANEΛ, εξέδωσαν σχετικό δελτίο Τύπου. Ενώ και ο ίδιος, ως πρόεδρος των ΑΝΕΑ, δήλωνε: «Στηρίζω τις μανάδες των παιδιών που ποτίζει αρσενικό η κυβέρνηση Σαμαρά, ο Πάχτας και η Ελληνικός Χρυσός».

Πριν καταδικαστεί στο αστικό δικαστήριο, μαθαίνω ότι ο Πάνος Καμμένος είχε ήδη λάβει επτά συνεχείς αναβολές. Έχει άλλες πέντε ακόμα στο ποινικό. Εκτός αν η τσιμπίδα του νόμου δεν επιτρέψει άλλο να μένει ατιμώρητη η πολιτική της λάσπης.

 

[ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ, στήλη “Ενστάσεις”, του Ηλία Κανέλλη, 18/12/2017]